1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Arkana fenomenalan na testu sjevernog jelena (VIDEO)
Renault Arkana fenomenalan na testu sjevernog jelena (VIDEO)
9

Renault Arkana fenomenalan na testu sjevernog jelena (VIDEO)

6.16K
9
Podelite sa prijateljima:

Španski test centar km77 je znanom izazovu izložio Renaultov kupeoliki SUV i rezultati su bili fenomenalni. Već sa prvim pokušajem je dostignut uspeh, i ujedno je to i bio najbrži „obilazak oko sjevernog jelena“.

Pri brzini od 77 km/h, izdignuti automobil se ponašao tako da vozaču ulije samopouzdanje, i prošao je bez potreba za ispravkama putem upravljača. Iako se zadnji desni točak odvojio od zemlje u jednom momentu, po riječima vozača, to se uopšte nije odrazilo na ponašanje automobila.

Poređenja radi, da kažemo da je drugi Renaultov krosover, Kadjar bio još uspešniji sa povisokom brzinom kretanja od 81 km/h. Takođe je važno napomenuti da su neki lakši automobili, pa još i s nižim centrom gravitacije, postigli znatno lošiji rezultat. Nažalost, tu se ističu nemački modeli poput Volkswagenovog Golfa 8, ili „sportski“ nastrojenog Mercedesa CLA.

Za kraj, odnosno prije nego li vas uputimo na snimak, još da dodamo, da je veleslalom prošao bez greške, a vozač je pohvalio stabilnost šasije pri promjeni pravca.

Evo i pomenutog video materijala.

AutoRepublika

(6162)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mile

Jeste vi ozbiljni ?

mkm

Ali je zato ubitacno ruzan

Branko

Wtf, Mitsubishi L200 (pikap): 77 km/h (isto) https://www.autodeal.com.ph/articles/car-news-philippines/mitsubishi-strada-takes-moose-test . Šta je tu fenomenalno, kad jedan kamiončić ide toliko? Dobro da ne nalete Paja i Jare iz kamiondžija…😂😂😂

Balkanboj

Kako ga je ESP ubio, skoro je stao full po povratku u svoju traku.

Bungi

Od testa izbjegavanja sjevernog jelena mnogo je gori test nalijetanja na sjevernog jelena, odnosno situacija kada je sudar između ogromne životinje i vozila neminovan. Osim Saaba i Volva, mnogi poznati proizvođači su neslavno prošli na ovom testu. Prilikom udara, ogromna životinja-Los težine preko 500kg nasjeda na prednju hauba, od siline udara lomi prednji A stub i kroz vjetrobransko staklo ubija vozača. Saab a kasnije i Volvo su ovo riješili postavljanjem rolbara unutrašnjom ivicom vjetrobranskog stakla koji je u stanju da izdrži ogromnu silu udara.

Rikošet

Nebitno o kojem automobilu je riječ ovaj test treba uzeti s debelom rezervom… Kako na otvorenom da se osiguraju ista temperatura guma, asflat i vazduha za sve testirane automobile? Nikako. Ne bi širio dalje, ali možete pretpostaviti šta sve nije isto da bi se dobijeni rezultati mogli porediti i uzeti za ozbiljne… Ono što je kod Arkane čudno, meni, je činjenica da je riječ o veoma visokom automobilu sa polukrutom osovinom pozadi, koji je nazad rasterećen… Na videu se vidi da je jedan točak u vazduhu i da ESP zato snažno koči automobil do te mjere da ga gotovo zastavlja… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane Rikošet
Mad Max

Rikošetu, ovaj točak što je u vazduhu ovoj poziciji ne znači ništa, Ovako podignut smanjuje naginjanje i povećava grip. ESP i ABS ovde radi odlično, što nije slućaj kod VW grupacije. Sve što si naveo u vezi uslova održavanja testa ima veze u nekom manjem obimu, pod uslovom da se asfalt ne menja i da bude stalno suv. Najveća razlika je do guma, ali te gume bira proizvođač vozila. Zašto Renaulti imaju dobre rezultate na ovakvim testovima? Zato što imaju izuzetno krute balans štangle i napred i pozadi, što uz dobre pneumatike daje rezultat (zato i jeste ovaj točak u… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane Mad Max
Ucha

Sve je ovo lagarija, potpuno si u pravu. Da ovo sokocalo bude bolje od pasata, arteona i golfa zajedno, ma idi begaj. Mozda na stazi, u stvarnom zivotu zna se ko je najbolji. Mom suraku izletelo kuce, on ga izbego i kaze da je bio mom fordu icepio bi ga, al on u Audi, bajo moj. To ti je pravi test i pravi vozaci.

Mad Max

Pogledajte ovaj test Fiata 500 e. Klasičan primer dobro urađenog automobila (vešanje i nisko težište zbog baterija i e motora) sa očajnim pneumaticima (mislim da su Continental), koje su sa očajnim gripom.

https://www.youtube.com/watch?v=hnL9uuejUl8

Izmenjeno 2 godine pre od strane Mad Max