1. Home
  2. Vesti
  3. Kia planira da ima 7 EV modela u gami do 2026. godine
Kia planira da ima 7 EV modela u gami do 2026. godine
0

Kia planira da ima 7 EV modela u gami do 2026. godine

111
0
Podelite sa prijateljima:

Plan S strategija južnokorejske marke dobija novi obrise – Kia želi 7 električnih modela u svom portfoliju do 2026. godine, kao i 1,6 miliona prodatih elektrifikovanih vozila na godišnjem nivou do 2030. 

Tako bi kroz devet godina elektrifikovani automobili trebalo da imaju učešče u prodaji Kije od čak 40%. Dakle, ovde se radi o kumulativnim isporukama klasičnih hibrida, plug-in hibrida i električnih četvorotočkaša. Šta više, Kia veruje da će od pomenutih 1,6 miliona čak 880.000 biti električna vozila.

Korejski proizvođač najavljuje da će ključna tačka za plasman EV modela biti modularna E-GMP platforma. Kada je reč o hibridnim vozilima, Kia bi tu trebalo da koristi već postojeće arhitekture.

Ipak, Kia nema interesovanje samo za kupce u vidu fizičkih lica. Najavljuju da će intenzivno raditi na razvoju potpuno električnih lakih komercijalnih vozila, ali i onih namenjenih za transport ljudi.

Dakle, Korejci još snažnije ulaze u čitavu priča u vezi sa elektrifikacijom. Ove vesti dolaze samo par dana nakon što je ozvaničeno da Hyundai/Kia neće imati sprega sa projektom Applea u vezi sa proizvodnjom automobila tog brenda. Od tog trenutka akcije korejskog dvojca su u poniranju.

AutoRepublika 

(111)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments