1. Home
  2. Vesti
  3. Reanimacija Fiata 600 i Multiple u toku
Reanimacija Fiata 600 i Multiple u toku
6

Reanimacija Fiata 600 i Multiple u toku

1.59K
6
Podelite sa prijateljima:

Lepe vesti i najave možemo pročitati na italijanskim automobilskim portalima. Kako prenosi sajt passioneautoitaliane svedočićemo premijeri vaskrslog modela 600 koji će ujedno biti i prvi iz naslovnog dueta koji će pred kupce, negde u drugom delu 2023. godine, dok će potom uslediti i Multipla.

Fiat neguje snažno prisustvo na tlu Južne Amerike gde nudi brojne modele koje ne možemo da vidimo na Starom kontinentu. Tu se ističu aduti zvani Argo, Cronos i Pulse. S druge strane, ako izuzmemo baterijskog mališana s imenom 500, evropska gama Fiata postaje malo zastarela.

Benzinski model 500, zajedno s Pandom, već je dugo u ponudi, dok je Fiat Tipo od samog starta zamišljen kao pristupačna alternativa Volkswagenovom Golfu i ostalim kompaktima u segmentu C. Bogu hvala, stvari će se uskoro promeniti i neki modeli su već u poodmakloj razvojnoj fazi.

Izveštaji iz Italije ukazuju na to da će Fijatova gama procvetati u godinama koje dolaze, počevši od 2023. sa povratkom modela 600. Konkretan pulen marke s Apenina se oblikuje kao subkompaktni krosover dugačak oko četiri metra. Rečeno je da se irađuje na arhitekturi CMP i to druge generacije i da nudi benzinski (Peugeotov Puretech) i hibridne pogonske sklopove, zajedno s „ekološki čistom“ EV postavkom. Mesto proizvodnje će biti fabrika u Poljskoj.

Više svežeg metala će stići 2024. sa sledećom generacijom Pande, predviđenom da se prodaje isključivo kao EV na niskobudžetnoj platformi CMP. Nova Panda bi trebalo da bude gabaritniji automobil od odlazeće iteracije, koja zapravo i neće otići pre 2026. godine, dokle će u miru koegzistirati s novajlijom. Ista arhitektura na kojoj počiva potpuno nova Panda mogla bi se koristiti i za iznenađujući povratak Multiple, ali ovoga puta, to će biti električni krosover verovatno još i veći od najavljene, sledeće Pande.

Vaskrsla Multipla će indirektno zameniti dva modela koja su aktuelna u Fiatovim prodajnim katalozima današnjice. To su krosover 500X i Tipo, uz opasku da bi duet mogao biti poslat u penziju nakon 2024. godine. Svakako da bi ove navode trebalo shvatiti s dozom skepticizma i neverice, ali s druge strane, Fiat mora da radi na novim proizvodima ako želi da ostane relevantan u domovini i u Evropi, generalno.

Štaviše, na društvenim mrežama je objavljena fotografija teško maskiranog prototipa, pretpostavljamo novog modela 600.

Još je jedno legendarno ime kome je suđeno da se vrati u život. To je Topolino i njega bismo mogli da vidimo već 2023. godine. Trebalo bi da se pojavi kao obnovljena verzija Citroena Amija i Opelovog kvadricikla s nazivom Rocks-e.

AutoRepublika

(1591)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Ja iz svega ovog čitam da će se Multipla praviti u Kragujevcu…

BB

Pročitah ovaj italijanski tekst, ipak će Multipla u Tursku, gdje se sada pravi Tippo. Koliko vidim da će Panda biti i hibrid ali vjerovatno samo u Južnoj Americi. Vidim da veoma brzo dolaze novi Doblo i Ullise. E da vidimo šta taj Dovlo donosi…

Vpajic

Dobilo će biti na deljenoj platformi sa Rifterom, Berlingom, Combom i Proace city verso.

BB

Mene zanima hoće li imati motor 🤣😂🤣😂
Ili samo elektrika kao Berlingo sad 😜

Znači uništiš SUS ponudu zato što imaš viškanCO2 u floti, a u toj floti imaš punokrvnog strujaša, logiku ne vidim…

Matija

Po svojoj tradiciji, FIAT ponovo mlatara po svom programu: ovo hocu, ovo necu! Opet nema kontinuiteta. Nekoliko puta sam procitao izvestaj i jos uvek nemam jasnu predstavu o buducem FIATovom programu.

Matori

Ne znaju gde glavom udaraju.