1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen na jednom kontinentu prodao manje vozila od poznate egzotične marke!
Citroen na jednom kontinentu prodao manje vozila od poznate egzotične marke!

Citroen na jednom kontinentu prodao manje vozila od poznate egzotične marke!

991
1
Podelite sa prijateljima:

Tužne vesti za ljubitelje marke Citroen. Potpuno paradoksalno zvuči podatak prema kom je francuska marka u Australiji, tokom septembra za nama isporučila 139 vozila, dok je u istom mesecu italijanski proizvođač egzotičnih, odnosno superautomobila Ferrari otpremio 158 primeraka. Prošlog septembra, Citroen je prodao 184 četvorotočkaša više nego ovog, pa je ovaj očit trend (-57%) zaista zabrinjavajuć.

Svi ovi podaci nisu omeli predstavnike francuske kompanije u ovoj zemlji – kontinentu, Peugeot Citroën Australia, da ponovo iskažu posvećenost lokalnom tržištu, uprkos poteškoćama u realizaciji vozila, i total no poražavajućim prodajnim brojkama.

Kejt Gilis kao generalni direktor distributera, navodi da novi proizvodi Citroena tek treba da pristignu u Australiju, ističući da je maleni i nedavno osveženi Citroen C3 planiran da stigne u izloge izložbeno-prodajnih salona do kraja ove godine, a da nakon njega stiže i potpuno novi Citroen C4 koji će zameniti odlazeći C4 Cactus.

„Citroën je u Australiji i tu će i ostati. Akcenat na komforu je ono što nas diferencira od marke Peugeot, koja opet više polaže na dizajn i savremena tehnološka rešenja,“ dodaje Gilis.

„Našu marku očekuje uzbudljiva budućnost u Australiji. Stiže nam C3 do kraja 2020, pa će onda i potpuno novi C4, kog očekujemo u drugom polugođu naredne godine.“

Paleta proizvoda na četiri točka koju Citroën nudi Ozijima obuhvata: C3, C3 Aircross i C5 Aircross. Dakle, Francuzi su digli ruke od toga da Australijancima prodaju laka komercijalna vozila, što je dodatno uticalo na pad prodaje u 2020. godini.

AutoRepublika

(991)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Očito, ni Mad Max im ne može pomoći … Jedino, ako Baba Zaneti promeni vrstu prevoza 🙂