1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Captur stiže na australijsko tržište
Renault Captur stiže na australijsko tržište
1

Renault Captur stiže na australijsko tržište

195
1
Podelite sa prijateljima:

Mada znatno kasnije nego što je to bilo planirano. 

Problemi sa korona virusom kako u Evropi, tako i u Australiji, doveli su do toga da početak prodaje u potonjoj zemlji dođe dosta kasnije nego što je bilo isprva zamišljeno. Renault Australija je u oktobru 2019. godine najavio da će prodaja u toj državi početi sredinom 2020. godine.

Naravno, pandemija korona virusa poremetila je ovu strategiju, pa će prve isporuke Renaultovog Captura u zemlji kengura početi tek u aprilu ove godine. Francuska marka će ponuditi popularni SUV u tri trima: Life, Zen i Intens. Interesantno je da će u ponudi biti samo jedan agregat.

Australijanci očito nisu naročito „ludi“ za trocilindarski agregatima, te je Renault rešio da Captur bude dostupan sa 1,3-litarskim četvorocilindarski turbo benzinskim motorom. Proizvođač iz Francuske još nije saopštio da li će biti više varijanti ove pogonske jedinice, odnosno kojom će snagom ponuđeni agregat raspolagati.

Stanovnici Australije preferiraju automatsku transmisiju, stoga će i Captur za ovu zemlju dolaziti isključivo sa sedmostepenim automatskim menjačem sa dvostrukom spojnicom koji snagu šalje na prednje točkove.

Renault je nedavno potvrdio da će Captur dobiti RS Line trim u Evropi, no ova verzija neće doživeti izvoz u Australiju. Početna cena Captura u toj državi trebalo bi da bude niža od 30.000 australijskih dolara.

AutoRepublika 

(195)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Blago Australijancima … Oni uz 1,33 TCe u Capturu ne dobijaju CVT kao kupci novog QQ-a, već AT sa dvostrukim kvačilom