1. Home
  2. Prezentacije
  3. Restilizovani Citroen C3 i C5 Aircross hybrid – Jesenje osveženje
Restilizovani Citroen C3 i C5 Aircross hybrid – Jesenje osveženje
28

Restilizovani Citroen C3 i C5 Aircross hybrid – Jesenje osveženje

1.97K
28
Podelite sa prijateljima:

U iščekivanju posve novog i po svemu sudeći nesvakidašnjeg Citroena C4, proizvođač je popunio jesenju kolekciju osveženim C3 i C5 Hybrid Plug-in. Prvo upoznavanje i test vožnja odvijala se u okolini Pariza, prenosim vam ukratko zapažanja i utiske.

U poslednje vreme testove često započinjem pričom o specifičnim okolnostima u kojima se odvijaju, uzrok je naravno Covid-19, famozni virus koji je poremetio funkcionisanje čitave planete. Ni automobilska industrija i sve vezano uz nju nije bila pošteđena, naprotiv, proizvodnja i distribucija vozila, kao i svi događaji kao što su saloni, prezentacije i testiranja, bukvalno su se zaustavili.

No, malo po malo, stvari su se pokrenule s mrtve tačke, uprkos rizicima i nametnutim ograničenjima, proizvođači su se više-manje vratili redovnim aktivnostima. U tom kontekstu je i ova zakasnela prezentacija, u startu planirana za maj mesec. O restilizovanom Citroenu C3 već smo pisali, da bi sada, po prvi put, prisutni novinari bili u prilici provozati ih na par sati. Recimo odmah, izmene nisu korenite, jednostavno Citroen je morao nešto uraditi, kako bi nakon četiri godine, posebno nakon lansiranja novog Clia i 208, ostao u trci za presto (na trećoj poziciji u FR).

Iskreno rečeno lifting i nije bio neophodan, C3 dobro stari i odlično se prodaje, s 850.000 primeraka jedan je od pet najtraženijih mališana u Evropi (7,8% tržišta). Upravo zbog toga u Citroenu su se zadovoljili ušminkavanjem uglavnom prednjeg dela, C3 inaugurisao je masku koje će posedovati i budući modeli kuće. Pogledajte malo bolje, gornja hromirana lajsna ide prema LED dnevnim svetlima, dok se donja sada spušta, tj. nije više paralelna s gornjom.

Svetlosna grupa promenila je isto tako oblik, sada je veća i isto tako u LED izdanju. Izmenjen je i branik, dok na bokovima zapažamo veće Air-bumps (plastične zaštite napunjene vazduhom). Proizvođač je ujedno iskoristio priliku da ga još više personalizuje, jer statistike kažu da 65% svih prodatih C3 imaju dvobojnu karoseriju, a da 55 % njih poseduju spomenute Air-bumps. Umesto 36, sada postoji 97 kombinacija, računajući i nove boje, kao što su crvena „elixir“ i „spring“ plava.

U unutašnjosti „status quo“, komandna tabla je potpuno ista, kao i upotrebljeni materijali, gde pre svega mislim na i dalje tvrdu i ne preterano kvalitetnu plastiku. U svakom slučaju, u poređenju s novim Clio 1.0 TCe/100 TNG, s kojim sam otišao na prezentaciju, vidljivo je inferiornija. Naprotiv, sedišta su od sada kao i kod Cactusa i C5 Aircross postavljena s 15 mm dopunskog sunđera, otpornijim na deformisanje. Zaista su prijatna iako bočni oslonci i dalje nedovoljno pridržavaju telo prilikom dinamičnije vožnje.

Tako dođosmo i do vozne dinamike, kao što je poznato C3 dao je akcenat na udobnosti, ne očekujte od njega da se ponaša kao bratski 208 ili navedeni Clio. Ogibljenje je i dalje (pre)mekano, tako da se C3 osetno više naginje i ljulja od većine konkurenata. Po pitanju motora isto tako nema izmena, od kako je 1.0/68 izbačen iz ponude, ostao je samo 1.2 Pure Tech od 83 ks (+1 ks), plus voženi od 110 ks. Iako je u ponudi i 1.5 BlueHDi/100 (nedavno predstavljen u Corsi), na prezentaciji je bio samo 1.2/110, s ručnim šetsostepenim menjačem i automatskim EAT6. Provozah oba, tako da mogu konstatovati kako odlično obavljaju posao.

Automatski je u dobroj harmoniji s agregatom (plavi C3 na fotografijama), dok je ručni precizniji i bolje odmeren od petostepenog kod Clia 1.0. Ukoliko bi ih trebalo porediti rekao bih da je i agregat kod Citroena bolji, 1.2 PureTech deluje punije, ima bolji odziv na gas i razvija 205 Nm (Clio 1.0 160 Nm, odnosno 170 Nm kada je napajan gasom). Dobar blok u šta smo se uverili i tokom prethodnih test vožnji, ali, kao i svi trocilindarski mališani, ima dobar „cug“ kada se jače nagazi na pedalu gasa.

Bez imalo želje za štednjom brzo sam prebacio 8 litara u proseku. Priču o C3 završavam cenom, bez obzira što ne znam hoće li ova na našem tržištu biti veća od aktuelne? U Francuskoj jeste, ali samo za par stotina evra, što se opravdava navedenim poboljšanjima i nešto bogatijom opremom. No ne očekujte čuda, na ovom polju C3 i dalje kaska za najsavremenijim mališanim. Ništa dakle od inteligentnog tempomata i poluatunomne vožnje, posedovaće ih tek naredna generacija…

C5 Aircross Hybrid Plug-in

Nakon DS7, Peugeota 3008 i Opela Grandland X, red je došao da se i Citroen C5 Aircross elektrifikuje. Time se želi samo potvrditi veoma uspešna prodaja, za samo dve godine od pojavljivanja našao je put do srca kod 250.000 vozača, što ga stavlja na drugo mesto po prodaji u segmentu, nakon bratskog 3008. Podsećanja radi, s njim deli prktično sve osim izgleda, s tim da je Peugeot u ponudi s dva električna motora (jedan na zadnjoj osovini), čime se ukupna snaga penje na 300 ks.

U Citroenu su odlučili da ostanu razumniji, samim tim i jeftiniji, tako što su ugradili samo jedan električni motor, odmah pored termičkog 1.6 PureTech od 180 ks. Električni razvija 110 ks, no kako se snaga ne sabira, ovaj C5 na kraju se zadovoljava s ukupno 225 ks i obrtnim momentom od 360 Nm. Zapravo ovde se srećemo s istim „sklopom“ kao kod limuzine 508, voženoj početkom godine. Razlika je u baterijama, ugrađene u pod vozila kod Citroena imaju 13,2 KW/h, dok su kod 508 od 11,6 kW/h. Samim tim autonomija je veća, u razgovoru za vreme ručka odgovorni se se kunuli kako su prešli između 45 i 50 km u čisto električnom modu.

Proizvođač navodi nešto bolji podatak od 55 km, po WLTP normama. Istaknimo kako je u isključivo električnom modu moguće voziti sve do 135 km/h, no pri toj brzini ne računajte na spomenutu autonomiju (rekao bih da je upola manja).

Tokom vožnje na baterije ispod unutrašnjeg retrovizora svetli snažna LED dioda, plave boje (vidi se spolja), kako bi vozač mogao dokazati policiji da ima pravo ući u deo grada rezervisan za ovakav tip vozila. Po totalnom pražnjenju baterija se može napuniti u vožnji, ali po cenu znatno veće potrošnje benzinskog agregata, odnosno spoljašnjim izvorom energije u trajanju od 2 do 7 časova. Poslednji podatak odnosi se na klasičnu priključnicu od 220/230 V, a prvi uz upotrebu „wallbox-a“ od 7,4 KW snage. Utičnica je smeštena na boku pozadi, s leve strane, i osim par znački i oznaka ništa ne razlikuje Hybrid od standardnih verzija.

Zahvaljujući aplikaciji „My Citroen“, instaliranoj na smartfonu, moguće je kontrolisati punjenje na distanci, odnosno izvršiti programiranje u željeno vreme, te uključiti grejanje ili klima uređaj kako bi se sačuvala autonomija po polasku. Inače baterije se mogu poštedeti i izborom moda „e-Save“, koji omogućuje vozaču da planira svoje putovanje u električnom načinu vožnje.

Njegovim aktiviranjem forsira se SUS agregat, kako bi se sačuvala energija u bateriji za određenu priliku (za grad recimo). Prilikom test vožnje nisam ga aktivirao, za razliku od jednog drugog sistema, kojim se određuje način vožnje. Pored programa Hybrid, vozač može izabrati Sport, odnosno 100% električni. Ukoliko se izabere prvi, sistem sam odlučuje koji će i kada agregat aktivirati, u tom slučaju putni računar pokazao je podatak od samo 3,8 litara potrošenog benzina.

Naravno da sve zavisi od stanja baterija i učešća elektromotora, zbog čega potrošnja benzina varira između nula i desetak litara. No za pretpostaviti je da kupci plug-in hibrida imaju mogućnosti da često dopune/napune baterije spoljašnjim izvorom energije, u protivnom mudrije je opredeliti se za čisto benzinski 1.6 Pure Tech 180, odnosno dizel 1.5 i 2.0 BlueHDi. Nemajući vremena da se „bakćem“ s raznim programima ostavih moj C5 u modu Hybrid, kada do izražaja dolazi vrhunska udobnost. Ne radi se samo o ogibljenju i famoznim amortizerima poznatim pod imenom Progressive Hydraulic Cushions, po prvi put viđenim kod C4 Cactus (dva hidraulična zaustavljača, tako da ogibljenje radi u dva odvojena koraka, pri sabijanju, odnosno opružanju), već i izolaciji kabinskog prostora i sihronizovanom radu oba agregata.

Naš C5 opremljen je i s gore spomenutim sedištima sa specifičnim sunđerom, ujedno širokim i komfornim. Sve u svemu prelazak preko oštećenog asfalta, rasklimatanih kocki i „ležećih policajaca“ prava je formalnost, testiranja radi poterao sam ga preko njih „nekulturno“ velikom brzinom, bez ikakvih posledica po načete kičmene pršljenove. Sve to zajedno Citroen naziva „Advance Comfort“ (unapređena udobnost), verujte mi na reč ne radi se samo o marketiškom naklapanju…

Sam enterijer, izuzmemo li numeričku instrument tablu s pokazivačima karakterističnim za jedan hibrid, ostalo je isto. Kao što znate, C5 je jedna vrsta „crossovana“, zadnja sedišta su recimo nezavisna i podešavajuća, dok je prtljažnik zadržao istu zapreminu. Ne i rezervoar za gorivo, manji za 7 litara. Što se tiče performansi, posve su na nivou očekivanja, iako je Hybrid teži za čitavih 360 kg od 1.6 PureTech 180 (ukupno 1.745 kg).

Kada prorade oba agregata do stotke stigne za 8,7 s i može da dostigne maksimalnu brzinu od 225 km/h. Čak i kada je aktiviran samo  elektromotor ubrzanja su korektna, jer uprkos skromnih 110 ks ovaj razvija „lepih“ 320 Nm! Verovatno nije neophodno naglasiti da je čitava mašinerija u paru s automatskim menjačam EAT8, koji i ovde odlično funkicioniše. Pored ručica za upravljačem s kojima se mogu manuelno menjati brzine, poseduje i B mod (brake), koja omogućuje snažnije usporavanje vozila. Osim što služi za kočenje motorom, ta funkcija dopunjuje baterije, recimo na nizbrdici ili po podizanju stopala s gasa. Dovoljno je još jednom povući ručicu menjača ka unazad u poziciji „drive“, kako bi se uključio, odnosno još jednom da bi se isključio.

Ponašanje na putu je sigurno, no težina se prilikom temperamentne vožnje oseća, kome je ovo prioritet nad udobnošću, sreću će pronaći kod 3008 Hybrid. Da, samo Citroen je ubedljivo jeftiniji od svoje braće, iako nije očerupan i lišen moderne opreme. Najjeftiniji završni nivo Feel košta u Francuskoj 39.950 evra, gde pronalazimo automatski klima uređaj, sistem za pokretanje vozila bez ključa, ekran od 12 inča…

Zapravo cena je niža za 2.000 evra zahvaljujući eko bonusu, tako da je na kraju hibrid skuplji za 4.000 evra od 1.6 Pure Teck/180. Suma koja se može brzo amortizovati, pod uslovom da se svakodnevno koriste uglavnom električni kapaciteti, uz prednosti kao što je dozvoljena vožnja u delovima grada gde su SUS agregati zabranjeni, plus osetno bolje performanse.

Tekst i fotografije: Perica Rajković

Citroen C3 1.2 PureTech/110

Karoserija, dimenzije, masa

Tip: Hečbek
Vrata/Sedišta: 5/5
Spoljne dimenzije – dužina, širina, visina: 3996 x 1749 x 1474 mm
Međuosovinsko rastojanje: 2.540 mm
Zapremina prtljažnika: 300 – 922  l
Masa praznog vozila: 1.125  kg

Motor

Broj cilindara/tip motora: 3 cilindra/turbo benzinac
Radna zapremina: 1.199 cm³
Snaga: 110 KS pri 5.500 o/min
Maks. obrtni moment: 205 Nm pri 1.750 o/min

Pogon

Tip: Na prednje točkove
Menjač: 6/ručni

Šasija i kočnice

Ogibljenje napred/nazad: MacPherson/polukruta osovina
Kočnice napred/nazad: Ventilirajući diskovi/diskovi
Pneumatici napred/nazad: 205/55 R16 (vozeni 205/50 R17)

Performanse

Ubrzanje 0-100 km/h: 9,8 s
Maks. brzina: 191 km/h

Potrošnja i emisija

Gorivo: Benzin
Zapremina rezervoara: 45 l
Prosečna potrošnja – proizvođač/test: 4,7/8 l/100 km
Emisija CO2: 107 g/km

Cena

Cena testiranog u Srbiji nepoznata 

Dobre strane:

I dalje simpatičan stil, dobro zaštićena karoserija, dobar i temperamentan motor, menjač, opšta udobnost 

Loše strane:

Preterano mekano ogibljenje prilikom dinamične vožnje, bez poboljšanja u unutrašnjosri, potrošnja u gradskoj vožnji, bez snažnijih agregata    
Pod lupom
Dizajn
Eksterijer: 8 Ukupno 8
Enterijer: 8
Kvalitet izrade
Karoserija: 8 Ukupno 7,5
Kabina: 7
Praktičnost
Karoserija: 8 Ukupno 8
Kabina: 8
Komfor
Napred: 9 Ukupno 8
Pozadi: 7
Vozne osobine
Upravljivost: 7 Ukupno 7
Performanse: 7
Šasija
Ogibljenje: 7 Ukupno 7,5
Kočnice: 8
Motor
Performanse: 8 Ukupno 7,5
Potrošnja: 7
Menjač
Preciznost: 8 Ukupno 8
Efikasnost: 8
Cena
Prihvatljivost: 8
Ocena: 7,722

Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid 225/Shine

Karoserija, dimenzije, masa

Tip: SUV
Vrata/Sedišta: 5/5
Spoljne dimenzije – dužina, širina, visina: 4.500 x 1.969 x 1.589 mm
Međuosovinsko rastojanje: 2.730 mm
Zapremina prtljažnika: 580 – 1.630 dm3
Masa praznog vozila: 1.745  kg

Motor

Broj cilindara/tip motora: 4 cilindra benzin + električni motor
Radna zapremina: 1.598 cm³
Snaga: 225 ks (180 ks pri 5.500 o/min + električni motor od 110 ks)
Maks. obrtni moment: 360 Nm

Pogon

Tip: Na prednje točkove
Menjač: A/8

Šasija i kočnice

Ogibljenje napred/nazad: MacPherson/Multilink
Kočnice napred/nazad: Ventilirajući diskovi/diskovi
Pneumatici napred/nazad: 235/55 R18

Performanse

Ubrzanje 0-100 km/h: 8,7 s
Maks. brzina: 225 km/h

Potrošnja i emisija

Gorivo: Benzin 95 i 98
Zapremina rezervoara: 43 l
Prosečna potrošnja – proizvođač/test: 1,5- 3,8/100 km
Emisija CO2: 33 g/km

Cena

Cena testiranog u Srbiji nepoznata

Dobre strane:

Originalan stil, 100% električna autonomija, sihronizovan rad  agregata, udobnost, modularnost, cena

Loše strane:

Velika masa, potrošnja s praznim baterijama, razlika u ceni, rezervoar za benzin smanjen za 10 l, peta vrata se ne podižu dovoljno visoko
Pod lupom
Dizajn
Eksterijer: 8 Ukupno 8
Enterijer: 8
Kvalitet izrade
Karoserija: 8 Ukupno 8
Kabina: 8
Praktičnost
Karoserija: 8 Ukupno 8
Kabina: 8
Komfor
Napred: 9 Ukupno 8,25
Pozadi: 7,5
Vozne osobine
Upravljivost: 7,5 Ukupno 7,5
Performanse: 7,5
Šasija
Ogibljenje: 8 Ukupno 8
Kočnice: 8
Motor
Performanse: 8 Ukupno 8
Potrošnja: 8
Menjač
Preciznost: 8 Ukupno 8
Efikasnost: 8
Cena
Prihvatljivost: 7
Ocena: 7,861

(1965)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

28 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Reno radi hibride pametnije.Rezervoar je istih dimenzija, samo premjeste zadnji lonac i uglave bateriju ispred zadnjeg branika. Prepravka je minimalna.

Milan 2

Sve je to ok, ali nikako ne mogu da „sazvacem“ to sto Citroen nema kazaljke brzinomera, nervira me uzasno to sto sad forsiraju.

BB

Meni je na C2 to bilo super, veliki brojevi, tačno znaš koliko ideš. precizno… Sad na Berlingu je kazalka, jedino tempomat pokazuje u ciframa, i, vjeruj, češće gledam u tu brojku od tempomata (kad je uključen) nego u kazaljku.

J4ZZ3R

PSA is on the roll!
C3 cenovnik je objavljen kod nas i po meni je najbolja kupovina za gradski automobil. Jeste da su AEB i BSM doplate stavke, ali i sa njima je daleko jeftiniji od 208 i Clio modela.

Materijali jesu losiji od oba, ali su sedista udobnija, automobil udobniji, znatno je snazniji i od Clia i od 208

J4ZZ3R

Kao i uvek pohvala Pekiju za test i fotografije (kao da sam zalutao na neki TOP GEAR test). Kad Peki radi, radi i ARepublika.

Kad nema Pekija, prilicno lici na FB hobi portale.

Izmenjeno 3 godine pre od strane J4ZZ3R
Bungi

Ma naš Peki je 100% bolji od TOP GEAR-a, u to uopšte nimalo ne sumnjam.

Peki

Opet s malim zakasnjem da se zahvalim na komplimentima. Trudim se….
Bio sam u Srbiji u periodu kada je objavljen test, te se nisam „kacio“. Iskreno receno nisam ni znao da je objavljen, malocas spopadoh naseg Djodja (urednik), verovao sam da je aboravio na ovu prezentaciju….

D_C

Kod nas u Svajcarskoj je jos uvek moguce dobiti C5 Aircross sa 2.0 BlueHDi koji je za nekih 5000CHF jeftiniji od hibrida. Sa druge strane, Peugeot 3008 se vec neko vreme ne moze dobiti sa 2.0 BlueHDi ali se kao hibrid nudi u dve verzije: kako s dva elektricna motora i 300ks (koji je Peki vec testirao), tako i sa pogonskim sklopom kao u ovom C5. 508 se takodje ne moze vise dobiti sa 2.0 BlueHDi a od hibrida je u ponudi samo ova kombinacija od 225ks. 5008 ne postoji kao hibrid ali je zato jos uvek u ponudi s… Pročitaj više »

Don

Vidi vidi, nisam još ništa pročitao nego sam došao do slike dje Pera Spanac brižno čuva novog c3 da se ne zarazi sa virusom! Koji će ti moj , maska ispred auta još napolju…to neko novo pravilo u Vrancuza,a?🤪🦌🦌

Dikh tu kava

Pogledaj ponovo i preispitaj svoj vrednosni stav: gospodin Rajković ne nosi masku, nego polumasku, dakle nije istina da beži od kovida.. 😉

Izmenjeno 3 godine pre od strane Dikh tu kava
Don

🤪

peki

Odgovor sa malim zakasnjenjem, ovde su maske obavezne i napolju, a kako smo bili na parkingu Citroena insistirali su da ih svi konstantno nosimo. Znam glupo je ali….

Don

Ne slažem se sa kolegom Fadilom. Uz dužno poštovanje, mišljenja sam da 4000e, ne znam dje iskopa tu cifru ak je onaj pezo 3008 bio preko 50keka,nećeš nikad ni da imaš tri života isplatiti. NIKADA! Ajmo vidjet kako to. Čak i poslovicno zajeban i aferama sklon ADAC, koji voli mito i korupciju,a i oni vole njega, nešto slično a la Suarez, Naime,policija je prisluskivala fakultet Jel ono bješe u Perudji, jako dugo, a onda uhvatili dje jedan profa kaže da Suarez mora da prodje. Drugi veli, kako da prodje kad ne zna glagole konjugirati, priča u infinitivu. lijepo, čovjek zarađuje… Pročitaj više »

moron

Interesantno je da se restilizovani C3 nudi sa „starim“ 1,2 turbašem od 110 ks, a novi 208 sa novom verzijom od 100 ks. Ne znam da li se ta razlika u snazi može primetiti.

Don

Joj, mislim da je Pera u jednom od testova spominjao da se razlika ne osjeti,da ovaj slabiji ima i veći moment, ako me sjećanje dobro služi,no u ovim godinama….

moron

Mislim da su oba na 205 Nm

Slavko

Bas sam se prijatno iznenadio kad sam video na sajtu Citroena da pise „Skinite cenovnike“!
Ne „download“, nego „Skinite“!
C3 mi je jako simpatican, markantan, pa i lep. Cena stvarno jeste povoljna spram konkurencije.
Nego, kakvi su HDI motori za ovaj model? Ako me secanje dobro sluzi, u jednom Pekijevom testu C3 HDI (ovaj, ali dakako ne restilizovani model), auto je zavrsio u servisu zbog nekog zeza na motoru, pa je morao biti zamenjen…

J4ZZ3R

Sa HDI nema verske, ali sta ce ti dizelsko tandrkanje u supermini ju? Odmah pokvaris luksuzni osecaj udobnosti i lebdenja.

Slavko

Pitam onako. Dizel ovde nije tema. Inace, solidne performanse spram ulozenog novca (ovaj od 110 ks).

Don

Ja kad sam furao i20 sa dizelom motorom , jest da je bio u fullu,ali materijali su korejski , znaci ku@@*eva kozica na volanu, na sjedalu…ne znam samo ko im radi te stvari , sunet d.o.o.? Mogli su od Preventa tražit pomoć, bar bi imali prave materijale unutra. No, auto je bio pravo dobar glede potrošnje dizela…zajebo je i upaljača. Tako da, veći Nm, otporniji od benzinca na stalno kretanje i stajanje po gradu, ne znam čemu benzinac ? 🥰🦌🦌 Nego, kad će utrka na fruskoj planini, planincugi????Musaaa, bo te tetrijeb, nema te ko penzije. Nista ne organiziras, tako mator… Pročitaj više »

moron

U Srbiji već ima u ponudi DS 7 Plug-In hibrid za oko 50 hiljada, tako da verujem da će C5 AirCross Plug In da košta manje.

BB

u BiH stoji cijena za Shine opremu cca 82000KM, dakle u Srbiji bi trebao biti cca malo skuplji cca 42000 € ali imate subvencije pa tako da bi mogao sići ispod 40k€

Don

Pa u njemačkoj po ADAC papiru, 40k eura shine dildo, dočim je dizel 36 (kako onaj pezo 50k onda?), a benzin 33. Neki dan sjedim u ioniku pa ga komšija oće uvaljat za 13k, al ne ide iz salona i majka. A ne sjećam se koliko ima km, ako ima išta. Pogledam druga Milorada, kaže on prosječno trošio 6-7 litara (prospekt kaže 3.5) znaci, okaci mačku o rep, u prethodnom postu sam rekao i zašto.

Don

Pogledam njihovu stranicu , od 42 pa naviše , a onaj za kojeg ADAC kaže da košta 40, košta 45. Toliko o ADAC. Uglavnom, na dilda zaboravite ako niste federi.

Don

Kupi ovog i uštedi 20000e
I found this offer at 𝗺𝗼𝗯𝗶𝗹𝗲.𝗱𝗲:

Citroën C5 Aircross 1.5 BlueHDi 130 Live (EURO 6d-TEMP)
First Registration: 04/2019 Mileage: 8.600 km Fuel: Diesel Power: 96 kW (131 Hp)
Price: €21,900
comment image&utm_campaign=DynamicLinkApp&utm_medium=android&utm_source=sharedAd

Peki

Da, najmanje 10.000 evra…

Mile kontraš

Citroen nema budućnost uz nadobudni Pežo.
Uvek bio bolji, ostavio snažaan trag u auto industriji, svojom avangardom i inovativni rešenjima.
Dok Pežo danas uživa taj luksuz, da može da se okiti titulom Automobila godine i sa 4 NCAP zvezdice. Sve je otišlo u k….
Ne daj se Citroen.

BB

Zašto? Možda Citroen ti daje malo manje (ili drugačijeg) stila ali ako to radi po manjoj cijeni onda ima svoju šansu. Ja, recimo vozim Berlinga, ekstra dobro opremljen ali kvalitetn materijala unutra tvrd. Ali mene ne interesuje taj kvalitet materijala jer ga ne diram, dobro se da obrisati, gledam vani kad vozim ne gledam unutra, tako da mi je to irelevantno. Ne postoji idealan auto, sve su to plusevi i minusi. Biraš sebi onoga koji ima više pluseva gledanih iz tvog ugla. Ja, recimo, više ne mogu da zamislim da vozim nekog C kompakta, jer mi je prostor veliki plus,… Pročitaj više »