1. Home
  2. Vesti
  3. Honda slavi 25 godina: Type R i Fireblade
Honda slavi 25 godina: Type R i Fireblade
0

Honda slavi 25 godina: Type R i Fireblade

194
0
Podelite sa prijateljima:

Honda je kultna marka, u velikoj meri zbog toga što proizvodi sjajne stvari kako na četiri, tako i na dva točka.

Veliko crveno „R“ je opšte poznato obeležje na modelima Honde i Acure, a bedž „Type R“ je napunio 25 godina. Prvi put se pojavio na NSX-u 1992. Iste godine, Honda je uzdrmala dvotočkašku scenu sa prvim CBR900RR Firebladeom, tako da japanski proizvođač ima mnogo razloga za slavlje 2017.

„Poslednjih 25 godina, došlo je do velikih socijalnih, tehnoloških i ekoloških promena“, rekao je Dejvid Hodžets, upravni direktor u Hondi U.K. „1992. nismo imali društvene mreže. Internet je bio u rađanju. Globalno zagrevanje je tek počelo da se spominje kao potencijalan problem, a „Shamen“ su bili na vrhu top liste sa Ebeneezer Goode.“

Ljubitelji Hondinih automobila su mogli da posvedoče postepen rast Type R segmenta. Integra Type R je sledila NSX, ali mašine poput Accorda i Civica su usledile, a hot heč je stekao svetsku slavu.

Nakon uspeha 900RR, Honda je lansirala evolucije Firebladea – 929 RR a zatim 954 RR, pre nego što je ušla u „sportbike“ kategoriju od 1.000 ccm sa CBR1000RR 2004.

Japanski proizvođač je proslavio „srebrni jubilej“ tako što je skupio Fireblade i Type R modele na Rockingham Motor Speedwayu, gde su izloženi stari i novi modeli.

 

 

 

(194)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments