1. Home
  2. Vesti
  3. Honda dobila priznanje za energetski najefikasniju gamu u Americi
Honda dobila priznanje za energetski najefikasniju gamu u Americi

Honda dobila priznanje za energetski najefikasniju gamu u Americi

248
2
Podelite sa prijateljima:

Američka divizija Honde je objavila da je dobila priznanje od strane američke Agencije za zaštitu prirode (Environmental Protection Agency – EPA) jer je u izveštaju koji je za 2017. godinu pripremila ova agencija izneta činjenica da su vozila japanskog proizvođača, na nivou cele flote, trošila najmanje goriva.

Predmetni izveštaj o potrošnji goriva se objavljuje svake godine, a priprema ga američka EPA. Računica se izvodi tako što se uzimaju u obzir sva nova vozila prodata tokom analizirane goidne, a predmet meranja su prosečna potrošnja i emisije štetnog ugljen-dioksida po pojedinačnom isporučenom primerku na tržištu Amerike.

Rang lista se sačinjava na osnovu ostvarenih rezultata u pogledu energetske efikasnosti, a predstavljamo vam pet prvoplasiranih marku, uz iskazani broj kilometara koji se, na nivou cele game, može preći sa jednim litrom goriva:

  1. Honda 12,5 km/litru
    2. Mazda 12,3 km/litru
    3. Hyundai 12,2 km/litru
    4. Subaru 12,2 km/litru
    5. Kia 11,6 km/litru

Rezultat koji je ostvarila Honda predstavlja napredak od 11,8% u odnosu na godišnji izveštaj objavljen pre pet godina. Prema navodima iz japanskog proizvođača, serija „Clarity“, koja je debiotavala kao FCEV vozilo u 2017. godini a koja sada uključuje i vozila iz PHEV segmenta je značajno doprinela ostvarenom uspehu.

U prethodnih pet godina, na tronu liste koju priprema EPA, nalazila se u kontinuitetu još jedna japanska marka – Mazda. Honda je na čelo liste dospela sa ranije zauzetog trećeg mesta.

AutoRepublika

(248)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Svaka čast Hondi.
Čudno da u prvih pet nema Toyote.

Hyun-dajc

Pa i nije toliko cudno, jer imaju siru gamu modela u ponudi od prvih 5, koji se uglavnom vrte oko V6 i I4 motora. Toyota ima i ponude sa V8 motorima i pojedine modele koji su predvidjeni za offroad i to je ono sto ih drzi dalje od vrha ove liste.