1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. UAZ pita zemljake za mišljenje – Buhanka na renderu
UAZ pita zemljake za mišljenje – Buhanka na renderu
0

UAZ pita zemljake za mišljenje – Buhanka na renderu

5.68K
0
Podelite sa prijateljima:

Uljanovski automobilski zavod, odnosno UAZ je na društvenim mrežama objavio fotografiju minivana koja licitira izgledom buduće generacije ruskog kombija s oznakom 452, poznatog kao Buhanka ili Veknica. Rad je delo dizajnera Andreja Davidova.

Cilj objave pomenute fotografije, s naše strane postavljene ovde na naslovnom mestu, je pojašnjen kroz pitanje koje je marka UAZ postavila svojim zemljacima. Naime, Rusi su zamoljeni da gradacijski ocene crtež, uz četiri moguća nivoa zadovoljstva viđenim. Kako je objavio lokalni portal motor.ru, Buhanka je dobila širi trag točkova, karoseriju ofarbanu u belu boju, uz retrovizore neobičnog stila. Nov je i branik, kao i lukovi iznad točkova u crnoj nijansi.

Njuška kultnog kombija iz Rusije je u potpunosti preoblikovana. Da se radi o legendarnom kombiju, moguće je zaključiti samo po trapezoidnoj maski hladnjaka nešto skromnijeg gabarita, kao i po pločici s nazivom proizvođača iznad futurističkih prednjih svetlosnih grupacija izvedenih u LED tehnologiji. Farovi su na oko povezani crnim panelom.

Koliko je ovo radikalan potez, možda najbolje svedoči činjenica da je Buhanka montirana u postrojenjima pod kontrolom UAZ-a, u skoro neizmenjenom obliku, još od 1963. godine.

Poklopac motora krije redni četvorocilindarski benzinski pogonski blok zapremine 2,7 litara. Agregat radi u tandemu s ručnim menjačem dok je pogonska sila distribuirana na sva četiri kraja karoserije. Tokom skoro 60 godina proizvodnje, kombi je sklapan u raznim varijantama. Neretko je konvertovan i u turistički kamper, a bilo je primeraka pogonjenih motorima namenjenim letilicama.

Najsvežiji dodir s vozilima marke UAZ, srpski drumovi su imali s kontigentom nedavno uvezenih primeraka za potrebe armije, kada je u zemlju po specijalnim uslovima ušao određeni kontigent vozila. Proglašenje posebnog postupka nabavke omogućava izbegavanje homologacije. Prema nezvanično pribavljenim informacijama, dobavljač Republike Srbije nije bio višedecenijski zastupnik ove marke za teritoriju Srbije, već kompanija funkcionera vladajuće stranke.

Za kraj još da kažemo da smo dve kompjuterske animacije prikazane unutar izveštaja, kopirali sa sajta Kolesa.ru.

AutoRepublika

(5677)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments