1. Home
  2. Life
  3. Bezbednost
  4. Nova vozila Lamborghinija moraju nazad u servis…
Nova vozila Lamborghinija moraju nazad u servis…

Nova vozila Lamborghinija moraju nazad u servis…

227
3
Podelite sa prijateljima:

Čuvena italijanska marka koja se bavi razvojem i plasmanom egzotičnih i super sportskih automobila, a koja se zove Lamborghini, prinuđena je da na korektivnu intervenciju u servise pozove vlasnike novih automobila iz palete modela Huracan, a sve zbog disfunkcionalnih vrata.

Naime, usled genetske greške, vrata Huracana se ne otvaraju, što će pokušati da kao problem eliminišu „majstori“ zaposleni u ovlašćenom servisu. Konkretni modeli pogođeni ovim nesvakidašnjim problemom su novi Huracan Evo i Huracan STO.

Američko telo zaduženo za pitanja bezbednosti na autoputevima (US National Highway Traffic Safety Administration – NHTSA) je objavilo da je u toku opoziv za 21 primerak vozila s oznakama koje smo izneli, a koja su proizvedena prošlog meseca, odnosno između 2. i 9. maja 2022. godine. Svi primerci modela Huracan iz pomenutog kontingenta sadrže neispravna vozačeva vrata, koja je nemoguće otvoriti sa spoljne strane usled greške. Problem se može ispostaviti ozbiljnim u slučaju nekakve kritične situacije u kojoj bi trebalo brzo otvoriti ta vrata.

Prema informacijama koje je obelodanilo regulatorno telo, kvar se tiče nekorektne lokacije sigurnosne kopče kabla za otvaranje vrata. Iznutra se vozačeva vrata otvaraju bez problema, ali spolja možda neće uspeti da se otvori „krilo“, to jest vrata. Ako je za utehu vlasnicima vozila, kao i proizvođaču, suvozačka vrata su na svim primercima Lamborghinija Huracana izvedena besprekorno.

Američki trgovci koji su inkasirali novce kod prodaje pomenutih primeraka Lamborghinija će počev od prvog dana narednog meseca početi da pozivaju vlasnike, genetskim problemom pogođenih vozila, kako bi ovi došli do servisa gde bi problem trebalo da bude rešen. Rešenje se ogleda u postavljanju bezbednosne kopče na pravo mesto.

Ono što je posebno interesantno jeste to da se sličan problem ispoljio pre oko dve godine na vozilima s oznakama Lamborghinija Aventadora. Tada se vrata na 26 kupea i roudstera iz serije 26 SVJ takođe nisu mogla otvoriti, ali tada samo s unutrašnje strane, pa možemo konstatovati da inženjeri nemačke grupacije VW (koja upravlja Lamborghinijem) veoma raznovrsno razmišljaju, i neće da dozvole da im se ista greška dogodi dva puta.

Da stvar bude grđa, Lamborghini je pre dva meseca bio prisiljen da pokrene mnogo maligniju kampanju povlačenja ponosa brenda, modela Huracan STO. Naime, proizvođač je isporučivao ova vozila bez da je nalio dovoljno ulja za menjač u jedinicu za transmisiju. Tipično italijanski, zar ne? Ili ipak nemački?

AutoRepublika

(227)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Ima dijelova za njih na dnu mora…

S mile

Pred ocima mi slika,
Vozac Lamba, ulazi u auto na suvozacka vrata 😅

TheStig

Nisu nasuli dovoljno ulja za mjenjač?Biće da pošto je u pitanju njemačka tehnologija Italijani su željeli da je vrate na standard pouzdanosti kako dolikuje jednoj italijanskoj marci. 🤣🤣🤣