1. Home
  2. Life
  3. BMW čestitao Dan kamiondžija Mercedesu
BMW čestitao Dan kamiondžija Mercedesu
3

BMW čestitao Dan kamiondžija Mercedesu

3.26K
3
Podelite sa prijateljima:

Ogranak kompanije BMW koji posluje na teritoriji Ruske Federacije, čestitao je Dan kamiondžija kolegama iz filijale Mercedes-Benza, na sebi svojstven način. Naime, na društvenim mrežama, to jest na kompanijskim profilima čiji admini nose majice s plavo-belim propelerom, osvanula je fotografija modernog kamiona Mercedes-Benz Actros koji vuče poluprikolicu na kojoj se šepure bavarski performantni modeli s M oznakama.

Kao da vizuelna poruka nije bila dovoljno efektna, simpatična i u duhu rivalsko-kolegijalnih odnosa koji vladaju među germanskim konkurentima, najava uz objavu fotografije glasi otprilike ovako: “Ćestitke onima koji su dovoljno kredibilni da im se na prevoz može poveriti najvrednije”.

Dan kamiondžija se u Rusiji slavi svake poslednje subote avgusta. Međutim, prekjučerašnja zgoda nije bila premijerna u kojoj su se Bavarci poslužili ovom „ekspresijom dobrog ukusa i korporacijskog šarma“. Naime, činjenicu da je Mercedes-Benz angažovan i u proizvodnji komercijalnih vozila, kako lakih tako i teških, zaposleni u BMW-u su već eksploatisali u prošlosti:

Pre dvadeset godina se deo promotivne aktivnosti vezane za lansiranje modela BMW Serije 5, iz generacije E39, odnosio na prikaz transporta plemenite limuzine i karavana, na poluprikolici koju je vukao kamion marke Mercedes-Benz. Tadašnja poruka proizvođača iz Bavarske je bila, čini se, još i više mangupska: „Evo kako i Mercedes takođe može biti zabavan za vožnju.“

Šarmeri iz Štutgarta, niti njihove kolege iz ruske divizije, nisu imale adekvatan odgovor tokom vikenda, ali ne sumnjamo da će uslediti jednako zabavan revanš. Bićemo tu da propratimo razvoj situacije koja obećava sadržajan i širok osmeh, i izvestimo vas odmah o tome.

AutoRepublika

(3255)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Propeler ? Ala se troši rum naširoko…

Daniel

Bmw logo je propeler.

xtrimi

BMW loge je zastava Bavarske odakle je inače preduzeće