1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes testira novu C klasu u karavanskom izdanju
Mercedes testira novu C klasu u karavanskom izdanju
0

Mercedes testira novu C klasu u karavanskom izdanju

159
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka je pri kraju razvoja nove generacije C klase, koja će biti dostupna kao sedan i karavan. 

Nadolazeća iteracija C klase trebalo bi da se nađe u prodaji naredne godine, ali Mercedes je još uvek misteriozan povodom datuma u vezi sa debijem ovog automobila. Limuzinski prototip je više puta do sada fotografisan u javnosti, dok je ovo čini se prvi put da vidimo karavansko izdanje nove C klase.

Peta generacija praktičnije verzije C klase nadmetaće se sa BMW-om Serije 3 Touring, kao i sa Audijem A4 Avant. Kao potencijalni konkurent figurira i nedavno predstavljeni VW Arteon Shooting Brake.

Očekuje se da dizajn eksterijera kod nove generacije Mercedesovog modela iz D segmenta bude evolutivni iskorak u odnosu na aktuelnu iteraciju, s tim da će se inspiracija sigurno tražiti u nadolazećoj S klasi. No, uprkos svim promenama zaludno je verovati da ćemo videti neke velike izmene u vezi sa siluetom Mercedesovog aduta.

Nova C klasa biće postavljena na ažuriranu platformu MRA, što će omogućiti nešto veći međuosovinski razmak naspram današnjeg modela. Uostalom, obezbediće se i preduslovi za implementaciju novih sistema blagog hibrida.

Velike promene se očekuju u kabini. Kao i nova S klasa, i manja C klasa dobiće drugu generaciju MBUX sistema, kao i niz drugih naprednih sistema. Ispred vozača, naravno, nalaziće se digitalna instrumentalna tabla, dok će na centralnoj konzoli dominantnu ulogu imati veliki vertikalno orijentisani displej za kontrolu informativno-zabavnog sistema.

Kada je reč o paleti motora, ona će se sastojati od agregata sa četiri i šest redno postavljenih cilindara. Veruje se da će sve pogonske jedinice koje budu bile dostupne posedovati sistem blagog hibrida, dok će vrh ponude činiti plug-in hibridni modeli koji će imati minimum dometa od 60 km koristeći samo električnu energiju.

Nova generacija C klase stiže taman kada prodajni izveštaji sa velikih tržišta ukazuju da je aktuelna iteracija počela da „gubi dah“ u trci sa ostalim, talentovanim konkurentima.

AutoRepublika 

(159)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments