1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo Gulia i Stelvio u Quadrifoglio izdanju restilizovani za Evropu
Alfa Romeo Gulia i Stelvio u Quadrifoglio izdanju restilizovani za Evropu
4

Alfa Romeo Gulia i Stelvio u Quadrifoglio izdanju restilizovani za Evropu

676
4
Podelite sa prijateljima:

Alfa Romeo je u novembru prošle godine na američko tržište uveo Giuliju i Stelvio za 2020. s unapređenim info-zabavnim sistemom. Ova dva modela su takođe dobila bolji digitalni displej ispred vozača i neznatno revidiranu centralnu konzolu, uz usavršene sisteme vozačke asistencije. Ukoliko premotamo stvari do dana današnjeg, dolazimo do Quadrifoglio varijanti koje su sa sličnim poboljšanjima namenjene evropskom tržištu.

Uzmimo na primer SUV model, koji dobija novi „fensi“ komplet naplataka od 21 cola, dizajniranih specijalno za Quadrifoglio verzije. Oba visokoperformantna modela dolaze s nešto izmenjenim LED zadnjim svetlima, koja se sada odlikuju ispoliranim sočivima, uz sjajno crni finiš oznaka. „Oldtajmer“ boje uvedene u program regularnih modela, sada su u ponudi kod perjanica, tako da kupci mogu opciono da se odluče za retro „šmek“ u vidu „Rosso 6C Villa d’Este“, „Ocra GT Junior“ i „Montreal Green“ finiša.

Promene na spoljašnjosti zaokružuje opcioni Akrapovič izduvni sistem napravljen od titanijuma u kombinaciji sa završecima od ugljeničnih vlakana. Reč je o dualnom izduvu, sličnom standardnom, ali Alfa Romeo naglašava da isporučuje „još rafiniranije tonove“.

Kada je reč o unutrašnjosti, pored spomenutih promena, Quadrifoglio odeli imaju novi volan i kožom obloženu ručicu menjača, uz crvene ili zelene bezbednosne pojaseve, kao alternative tradicionalnom crnom rešenju. Električna sportska sedišta su presvučena perforiranom kožom (opcija).

Spomenuti 8,8-inčni ekran osetljiv na dodir sada uključuje Performance Pages opciju, koja se sastoji od posebnih ekrana koji pokazuju status vozila u realnom vremenu. Vozači će imati brz pristup relevantnim podacima vezanim za pritisak u turbinama i količinu snage koja se koristi u svakom datom momentu, uz detalje oko temperature glavnih mehaničkih komponenti. U ove ekrane su uključeni i obrtomer i brzinomer.

Dok ograničena serija Giulije GTA i GTAm izvlači iz 2,9-litarskog V6 540 ks, Giulia i Stelvio Quadrifoglio ostaju na 510 konja. Taj prirast u snazi dolazi uz prilično visoku cenu, jer GTA u Italiji košta 175.000 evra a GTAm 180.000 evropskih novčanica.

AutoRepublika

(676)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

Za olakšanu Guliju ~100.000€ više?!
Pa ovi su pukli skroz.

Lala

Vidiš da je došlo zadnje vreme… Ako te ne zeznem, ništa nisam uspeo u životu .

moron

Neko bi nakacio tablet od 18,8″, a ne samo 8,8″.

Don

sta se plasis, pa neces ti biti medju tih 500 limitiranih, ovaj, bogatasa koji ce kupit ovo master piece, tj pis.
Njemu cijena ce samo da raste, sta je tricavih (ak je istina) 180k eura? nekome je to visak, jeo ga ti.