1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M3 Competition na Nirburgringu (VIDEO)
BMW M3 Competition na Nirburgringu (VIDEO)
0

BMW M3 Competition na Nirburgringu (VIDEO)

344
0
Podelite sa prijateljima:

BMW M3 kruži Nirburgringom dok mu se „bruse“ i podešavaju finalni atributi. Zapravo, reč je o nekoliko prototipova koji su ušli u objektiv špijunske kamere Auto Addictiona, s tim što su neki interesantniji od drugih.

Prvo vozilo koje se pojavljuje u klipu ima nešto veće završetke izduvnih cevi, što nas vodi do zaključka da je reč o Competition primerku. Po jednom članu Bimmer Post foruma, zaista je pred nama M3 Competition s M Sport izduvom. Dok će neki utvrditi da je zvučni doživljaj mogao biti i bolji, treba imati u vidu da je reč o automobilu s evropskim specifikacijama, što znači da je opremljen benzinskim PDF filterom. Mada će neki biti razočarani zvukom, na kraju krajeva je bolje imati još uvek M3 u igri nego nemati uopšte…

Ukoliko se zaista radi o Competition verziji, to znači da S58 ispod haube isporučuje 510 ks i 600 Nm, s koliko raspolaže u odgovarajućim izdanjima X3 M i X4 M. Dok je BMW potvrdio „tradicionalniju“ verziju sa šestostepenim ručnim menjačem i zadnjim pogonom, M3 Competition će biti dostupan isključivo s osmostepenim automatikom i xDriveom.

G80, kako entuzijasti vole da nazivaju novi M3, očekuje se da oficijelno stupi na scenu u toku ove godine, kada će mu se verovatno pridružiti i M4. Nakon toga u družinu će se uključiti i M4 kabriolet 2021., a čak može doći i do M4 Gran Coupea, mada ništa zvanično nije potvrđeno.

Bez obzira na karoserijski stil i broj vrata, ovi automobili će deliti hipertrofirane „bubrege“, koji su izazvali popriličnu konttroverzu. Kako bi BMW mogao da se iskupi u očima onih koji ga s ljubavlju prate generacijama, ili su Bavarci možda ipak odlučili da se stave na stranu automobilskih snobova i skorojevića? Delimično rešenje ovog „problema“ bi moglo da dođe u vidu M3 Touringa, koji bi se stavio naspram Audija RS4 Avant i Mercedesa-AMG C63 Estate.

AutoRepublika

(344)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments