1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat 500 Electric je najprodavaniji EV model u Evropi
Fiat 500 Electric je najprodavaniji EV model u Evropi
3

Fiat 500 Electric je najprodavaniji EV model u Evropi

512
3
Podelite sa prijateljima:

Italijanski mališan dominirao je na evropskom tržištu električnih modela tokom prethodnog meseca. 

Prodaja električnih četvorotočkaša nastavlja da raste na Starom kontinentu, a u aprilu je lista najpopularnijih vozila izgledala vrlo šarenoliko, bez prisustva Teslinih automobila. Električni Fiat 500 je na čelu kolone sa 5.524 upisane registracije, a iza njega je Peugeot e-208 uz 3.730 isporučenih jedinica.

Interesantno je da je Peugeot 208 lider na evropskom tržištu, no impresivno je da je svaki četvrti prodati primerak „lavića“ sa 100% električnim pogonom. Treće mesto tokom aprila zauzeo je Škodin Enyaq koji je našao put do 3.645 kupaca u ovom delu planete.

Nadomak vodeće ekipe u EV segmentu našli su se Dacia Spring i Kia e-Niro. Spring se pokazao kao ogroman uspeh za Daciju, a u aprilu nakupio je 3.555 isporuka, dok je Kijin e-Niro nastavio sa dobrim rezultatima i dodao na svoj konto 3.437 prodatih automobila.

Najprodavaniji električni modeli u Evropi tokom aprila 2022. godine:

Plasman Model Broj registracija
1 FIAT 500e 5.524
2 Peugeot e-208 3.730
3 Škoda Enyaq 3.645
4 Dacia Spring 3.555
5 KIA e-Niro 3.437
6 Volkswagen ID.4 2.892
7 Hyundai Kona 2.867
8 Renault ZOE 2.823
9 KIA EV6 2.699
10 BMW i3 2.507

AutoRepublika 

(512)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Hasan

Baš lep auto, pogotovu mi je ona verzija sa 2+1 vrata pogođena, e sad ostaje pitanje cena.

Matija

FIAT 500 je uopste pun komercijalni pogodak! Mali, emocionalan auto, 2+2 koncept od koga niko ne ocekuje cudo od prostora! FIAT gresi sto pokusava isti dizajn da „naduva“ i primenjuje na vecim modelima. Za vece modele FIAT ima u „arhivi“ druge, adekvatne, veoma poznate modele. Interesantno je da na listi nema VW Upa – verovatno da nemaju dovoljno komponenti pa ih ne proizvode koliko se trazi.

YugoFlorida

Realno i ne izgleda loše. Kao gradski auto sasvim ok, pa čak i da je na struju. Doduše, cena mu sigurno nije mala.
Ovakvi mali automobili imaju smisla da budu na struju, jer se koriste uglavnom u gradskim uslovima, a i retko ko ide s njima na duže relacije, dok svi modeli većih gabarita više i više gube smisao. SUV modeli i limuzine of 5 metara na struju su po meni najveća budalaština koju je neko mogao da smisli.