1. Home
  2. Vesti
  3. Time: General Motors, Volkswagen, Tesla, BYD među 100 najuticajnijih kompanija na svetu
Time: General Motors, Volkswagen, Tesla, BYD među 100 najuticajnijih kompanija na svetu
0

Time: General Motors, Volkswagen, Tesla, BYD među 100 najuticajnijih kompanija na svetu

165
0
Podelite sa prijateljima:

Nekolicina automobilskih brendova probila se na prestižnu listu. 

U aktuelnom broju Time je sastavio listu od stotinu kompanija koje formulišu i oblikuju našu zajedničku budućnost. U izboru su se našle i četiri kompanije iz automobilske industrije. One dolaze iz tri zemlje: Tesla i General Motors iz SAD, potom Volkswagen iz Nemačke i BYD (Kina).

Time je GM svrstao u kategoriju velikana odnosno „titana“ kako ih oni nazivaju. Posebno je pohvaljen trud GM-a povodom ekoloških tehnologija, dok je šefica ovog američkog proizvođača – Meri Bara, istaknuta na naslovnoj stranici broja.

Tesla potpada pod „ometače“ odnosno one koji menjaju aktuelne tokove. Teslin pristup električnim automobilima, inovativnost i kratak period postojanja neke su od vrlina koje je Time istakao u prvi plan.

Potom, tu je i Volkswagen koji je ova publikacija ubacila u sferu lidera. Posebno je pohvaljen trud Volkswagena na polju elektrifikacije i ambicije da postane svetski broj jedan kada je reč o prodaji EV modela.

Kineski BYD našao se u kategoriji inovatora. Reč je o kompaniji koja ima podršku američkog milijardera Vorena Bafeta, a bavi se razvojem i proizvodnjom električnih vozila. BYD je akronim za Build Your Dreams.

AutoRepublika 

(165)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments