1. Home
  2. Vesti
  3. Bollinger predstavio prvi električni „Chassis Cab“ u komercijalnoj industriji
Bollinger predstavio prvi električni „Chassis Cab“ u komercijalnoj industriji
0

Bollinger predstavio prvi električni „Chassis Cab“ u komercijalnoj industriji

176
0
Podelite sa prijateljima:

Firma Bollinger Motor iz američke savezne države Njujork nije preterano mnogo poznata javnosti. Na prošlogodišnjem Sajmu automobila u Njujorku je debitovala s prototip verzijom modela B2 u terenskom i pikap izdanju, pa se kompanija nada da će preuzeti svoj deo kolača u sve popularnoj kategoriji električnih proizvoda.

Za razliku od tradicionalnih krosovera koji verovatno neće sići sa asfalta, Bollinger reklamira svoj model B2 kao izuzetno sposoban terenac koji će biti u stanju da savlada najteže uslove.

Američki proizvođač vozila je sada najavio da će proširiti ponudu i to preko modela koji je „preko bare“ poznat kao „Chassis Cab“ koncept. Reč je o vozilima koja izlaze iz fabrike samo sa kabinom i bez prikolice, kako se i nude kupcima. Na taj način proizvođač dozvoljava vlasniku da po svojoj želji postavi na zadnji deo vozila ono šta mu je potrebno za život ili obavljanje delatnosti.

Većina takvih kupaca su male i velike korporacije, pai domaći proizvođači Ford, Chevrolet/GMC i Ram godišnje imaju veliki broj mušterija koji žele slična vozila. Bollinger će biti poseban iz prostog razloga što do sada nije postojao nijedan sličan električni proizvod sa takvom namenom pa nema sumnje da će privući veliki broj mušterija.

Kao što se može zaključiti iz priloženih slika, B2 će biti dostupan u verzijama sa dvoje i četvoro vrata i sa nekoliko dimenzija. Očekuje se da će većina kupaca da se odluči za tradicionalnu prekrivenu prikolicu, a u izboru su i dizalice, zatim takozvani „pauk“ za vožnju na prikolici i šlepanje i na kraju model za prevoz nameštaja.

Bollinger se nada uspehu i na tenderima pa se tako u upravi veruje u potpisivanje ugovora s organima nabavke opreme za policiju, vatrogasce i hitnu pomoć.

Za pogon će se brinuti dva električna agregata uz pogon na sva četiri točka i baterije zapremine 120 kWh. Kompanija kaže da će maksimalna težina u prikolici biti do 2,3 tone, a zadnji deo će pružati i hidraulično ogibljenje čime će vlasnik moći da podesi visinu vozila. Prema fabričkim informacijama, agregat će razvijati 614 konjskih snaga što će ubrzanje iz mesta do 100 km/h, činiti mogućim za svega 4,5 sekundi.

Za razliku od većine proizvođača, Bollinger tvrdi da nema problema sa proizvodnjom zbog epidemije virusa korone i da će prvi primerci biti dostupni za narudžbu krajem godine po početnoj ceni od 100.000 amerčkih dolara.

AutoRepublika

(176)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments