1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot priprema jeftiniju varijantu modela e-208?
Peugeot priprema jeftiniju varijantu modela e-208?
1

Peugeot priprema jeftiniju varijantu modela e-208?

240
1
Podelite sa prijateljima:

Električni mališan iz Francuske mogao bi da dobije jeftinije izdanje. 

Peugeot razmatra opciju da proširi portfolio modela e-208 tako što bi dodali verziju koja bi imala bateriju manjeg kapaciteta ali i slabiju pogonsku jedinicu.

En-Lis Ričards, brend menadžerka Peugeota za električna vozila, izjavila je za DrivingElectric da francuska marka sluša tržište, te da im je veoma bitno šta imaju da kažu potrošači. „U ovom trenutku e-208 nije preskup. Ali možda ćemo morati da ponudimo još jednu, jeftiniju varijantu ovog modela“, rekla je Ričards.

Ona kaže da je jednostavno izvesti još jedno izdanje, koje bi koristilo slabiji agregat i bateriju manjeg kapaciteta. No, da bi do toga i došlo, „mora postojati jasna potražnja“. Ričardsova navodi da je proces proizvodnje električnih automobila u ovom trenutku i dalje veoma skup, te da bi neki jeftiniji model doneo željeni profit, onda on mora biti prodat u većem broju primeraka.

Aktuelni Peugeot e-208 ima bateriju kapaciteta 50 kWh koja mu omogućava nominalnu autonomiju kretanja od 340 km, dok elektromotor isporučuje 136 ks. Kako sve to izgleda u stvarnosti, pročitajte u našem opširnom TESTU!

AutoRepublika 

(240)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Koliko se sećam, Peki nije baš nahvalio ni autonomiju onog standardnog 208e ( a ni potrošnju ).