1. Home
  2. Vesti
  3. Registrovan naziv električnog GT krosovera marke Alpine
Registrovan naziv električnog GT krosovera marke Alpine
0

Registrovan naziv električnog GT krosovera marke Alpine

138
0
Podelite sa prijateljima:

Budući električni krosover Gran Turismo, do sada identifikovan kodnim imenom DZ110, poneće ime A390.

Dolazak novih modela u katalog Alpinea podrazumeva prijavljivanje novih imena kako bi se oni kvalifikovali za tržište.

Kolege iz L’Argusa, preturajući po internet stranici INPI (Nacionalnog instituta za industrijsku svojinu), otkrili su da je Grupa Renault 2. maja 2023. prijavila naziv „A390“ kako bi kvalifikovala buduće vozilo. Napominje se da ovo novo ime nadležni organi neće definitivno potvrditi do avgusta 2023. godine, jer mora da „odstoji“ u slučaju potencijalnih primedbi.

Danas poznat pod kodnim imenom DZ110, budući električni GT krosover C-segmenta biće sklapan u istorijskoj fabrici proizvođača u Dijepu od 2025. godine. Biće zasnovan na platformi CMF-EV alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi, koju Nissanov model Ariya već koristi. Što se tiče budućeg A290, Alpine je uradio dosta posla na šasiji kako bi ponudio sportskije ponašanje.

„Električni motor je specifičan i pružiće visok nivo performansi. Cilj je povratiti agilnost A110 zahvaljujući vektorisanju obrtnog momenta, što će omogućiti brisanje osećaja mase i izbegavanje veštačkih senzacija“, poverio je Robert Boneto, direktor inženjeringa Alpinea.

To je gigafabrika Verkor u Denkerku (koja još nije izgrađena) koja će snabdevati baterijama od 90 kWh. Elementi od lima i karoserija dolaziće iz fabrike Renault u Dueju (odeljenje za električnu energiju). Asortiman Alpinea biće obogaćen sa još dva električna krosovera 2027. i 2028. godine, uglavnom namenjenih za privlačenje kineskih i američkih kupaca. Porodični model će se najverovatnije zvati A490, dok se očekuje da će se krosover E-segmenta, koji će biti na vrhu asortimana, zvati A590.

AutoRepublika

(138)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments