1. Home
  2. Vesti
  3. Caterham predstavio tizer Projecta V
Caterham predstavio tizer Projecta V
0

Caterham predstavio tizer Projecta V

62
0
Podelite sa prijateljima:

Čini se da je elektrifikacija u ovom trenutku neizbežna. Kada kompanije kao što su Ferrari, Lamborghini, Rolls-Royce i drugi imaju hibridne ili potpuno električne modele, logično je da se nešto veliko dešava u automobilskoj industriji.

Postoji samo nekoliko brendova koji trenutno ne vide budućnost na baterije i do sada je Caterham bila jedna od tih firmi. Ali ovo više ne važi jer proizvođač automobila sa sedištem u Dartfordu u Engleskoj sada nagoveštava svoj drugi koncept električnog sportskog automobila. I ne liči na bilo šta drugo od Caterhama poslednjih godina.

Prva tizer fotografija takozvanog Projecta V ne otkriva mnogo, ali izgleda da će to biti vozilo sa tvrdim krovom. U brendu kažu da će koncept predstavljati „hrabri novi dizajn“ koji je „fokusiran na vozača, lagan i zabavan za vožnju“. Osenčena slika prikazuje siluetu koja podseća na Caterham 21, jedno od retkih vozila iz ove marke koje ima moderniji dizajn. Ali dok je 21 bio roudster, čini se da je ovaj novi koncept kupe.

U ovom trenutku, Caterham nije spreman da priča mnogo o Projectu V. Ono što se sigurno zna je da će ga pokretati električni motor ili elektromotori. Kompanija to opisuje kao „suštinu sportskog automobila sa električnim pogonom“ i „izjavu o namerama“. Ova poslednja izjava bi se verovatno mogla posmatrati kao nagoveštaj da bi serijski model zasnovan na konceptu mogao doći u budućnosti, ali ovo je u ovom trenutku samo nejasna pretpostavka.

Pre otprilike dve nedelje, Caterham je predstavio još jedan koncept električnog sportskog automobila. EV Seven prati tradicionalnu formulu brenda, ali zamenjuje motor sa unutrašnjim sagorevanjem električnim pogonom, zadržavajući težinu u poređenju sa Seven 485 skoro nepromenjenom. Prototip ima maksimalnu snagu od 243 konjske snage i trenutni obrtni moment od 250 Nm, što je dovoljno za sprint od 0-60 milja na sat za četiri sekunde. Nažalost, Caterham ne planira da pusti u proizvodnju „Sedmicu“ na baterije, barem za sada.

Britanski proizvođač sportskih automobila predstaviće Project V 11. jula ove godine.

AutoRepublika

(62)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments