1. Home
  2. Vesti
  3. Vozači u Londonu koriste prazne gradske ulice za trkanje
Vozači u Londonu koriste prazne gradske ulice za trkanje
1

Vozači u Londonu koriste prazne gradske ulice za trkanje

429
1
Podelite sa prijateljima:

Policija britanske prestonice navodi da su preduzete mere protiv širenja virusa korona ostavile prazne ulice, što je iskoristila velika količina bahatih vozača. 

Tako se na bulevarima glavnog grada Velike Britanije sada često mogu videti automobilski „obračuni“. Policiji prati i hapsi koliko može, a prvi zvanični podaci su zapanjući.

U poslednjoj nedelji aprila, londonske snage reda i zakona napisale su 2.020 kazni za prebrzu vožnju. U istom periodu prošle godine broj kaznenih naloga bio je 268. To znači da je došlo do uvećanja od 653,7%!

Policija je saopštila i kolika su bila najveća prekoračenja kada je reč o brzini. U zoni gde je dozvoljeno 30 milja na čas, vozač je vozio 85 milja na čas, tamo gde bi maksimalna brzina trebalo da iznosi 40 milja na čas, jedan nesavesni vozač „gazio“ je svoju mašinu 109 milja na čas. Kako bismo bolje približili poslednju situaciju, kod ograničenja od 64 km/h, neko je vozio čak 175 km/h!

Apsolutni rekorder koji je uhapšen na ulicama Londona bio je vozač koji je „krstario“ brzinom od 261 km/h! Predstavnici policije ističu da vozači imaju najrazličitije izgovore nakon što budu uhvaćeni, počevši od toga da tvrde da su bežali od korona virusa, pa do toga da nisu gledali u brzinometar, pa su zato prekršili pravila.

Snage reda i zakona najavile su još strožu kontrolu na javnim putevima u Londonu, kako bi suzbili novu epidemiju bahatih vozača.

AutoRepublika 

 

(429)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Zar nisu pokriveni nekim kamerama.. Ti bulevari…