1. Home
  2. Vesti
  3. Ford suspendovao proizvodnju u Evropi do 4. maja
Ford suspendovao proizvodnju u Evropi do 4. maja
0

Ford suspendovao proizvodnju u Evropi do 4. maja

169
0
Podelite sa prijateljima:

Američka marka najavila je da neće otvarati svoje pogone na Starom kontinentu pre 4. maja, a možda i kasnije, sve u zavisnosti od stanja u vezi sa korona virusom. 

Pandemija nastavlja da nanosi ogromnu štetu proizvođačima automobila. Pored toga što je prodaja novih vozila u Evropi praktično stala, sve je veći pritisak i zbog pada potražnje u Kini i SAD. Osim toga, brojne zatvorene fabrike predstavljaju veliki finansijski teret.

Ford je svoje pogone u Evropi zatvorio u martu, ali ne istovremeno, već kako se gde situacija razvijala. U saopštenju za javnost ističe se da suspenzija proizvodnje traje najmanje do 4. maja. „Naš plan za ponovo pokretanje fabrika zavisi od situacije na teretenu, restrikcija lokalnih vlasti, kao i stanja u kojem se bude nalazio lanac snabdevanja. Osim toga, i naši saloni moraju biti u stanju da primaju posetioce“, stoji u saopštenju američkog proizvođača.

Podsetimo, Ford na tlu Evrope ima nekoliko fabrika. Dve u Nemačkoj, jednu u Rumuniji i jednu u Španiji, to su lokacije gde se sklapaju automobili. Pored toga, ima i pogon u Velikoj Britaniji gde se proizvode pogonske jedinice.

AutoRepublika 

(169)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments