1. Home
  2. Vesti
  3. Aspark Owl konačno na tržištu
Aspark Owl konačno na tržištu
0

Aspark Owl konačno na tržištu

189
0
Podelite sa prijateljima:

Iako je ovaj električni superautomobil predstavljen još 2019. godine tek sada se zvanično našao u prodaji. 

Aspark je potvrdio da je Owl već moguće kupiti kod njihovih „prestižnih dilera“, i za sada je taj automobila dostupan samo u SAD i EU, odnosno u Francuskoj. U ovom trenutku mreža dilera sastoji se od dva salona jednog u Majamiju i drugog u naselju Ber (Beure) na istoku Francuske. Aspark je dao informacije da će u narednim nedeljama imati prodajnu lokaciju i u Osaki u Japanu.

Podsetimo, ova električna zverka raspolaže sa četiri elektromotora koji ukupno isporučuju vozaču više od 2.000 „grla“, tačnije 2.012 ks i 2.000 Nm. Što se tiče performansi, Aspark navodi da je Owl serijskim automobil sa najboljim ubrzanjem do 60 milja na čas, jer se taj sprint obavlja za samo 1,72 s. Maksimalna brzina iznosi velikih 400 km/h.

Kada je reč o dometu, energija se crpi iz baterije od 64 kWh. To bi trebalo da obezbedi autonomiju kretanja od 450 km, ali prema NEDC protokolu.

Aspark proizvodi model Owl u saradnji sa Manifattura Automobili Torino, kompanijom koja se specijalizovala za proizvodnju jedinstvenih vozila u malim serijama. Biće izrađeno svega 50 primeraka ovog automobila, a početna cena iznosi 2,9 miliona evra.

AutoRepublika 

(189)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments