1. Home
  2. Vesti
  3. Kraj za Ford Mustang Shelby GT350, ali stiže novi Mach 1
Kraj za Ford Mustang Shelby GT350, ali stiže novi Mach 1
0

Kraj za Ford Mustang Shelby GT350, ali stiže novi Mach 1

148
0
Podelite sa prijateljima:

Automobilski proizvođači mogu da skrivaju nove proizvode, ali je u doba interneta, informacije zaista teško zaštititi od napada radoznalih hakera. Pre nekoliko dana je isplivala vest da će novi Ford F-150 biti dostupan kao hibrid, počev od 2021. godine, a sada je još jedna vest procurela u javnost, daleko pre nego što bi američki proizvođač vozila poželeo da se to desi. Sudeći prema informacijama postavljenim na forumu sajta Mustang6G, kojima je dopao u ruke dokument o identifikacionom VIN broju, Ford sprema dve velike izmene za 2021. godinu.

Prva velika vest je povratak naziva Mach 1 koji će se koristiti  za označavanje paketa opreme. Ova legendarna oznaka se koristila nekoliko puta u istoriji. Prvo korišćenje je bilo aktuelno od 1969. do 1978. godine, a zatim i od 2003. do 2004. godine.

Reč je o izuzetno popularnoj opciji koja bi uglavnom dodavala nekoliko stilskih oznaka, veće kočnice, kruće ogibljenje i više standardne opreme. Međutim, tokom poslednje dve godine proizvodnje u ponudi je bio i moćniji agregat, a eksperti smatraju da će identična strategija biti korišćena i ovaj put.

Ford već u ponudi ima dve verzije 2,3-litarskog EcoBoost motora, pa ćemo verovatno videti sličnu stvar i sa V8 agregatom zapremine 5,0 litara. Dok on razvija 460 konjskih snaga u verziji GT, Mach 1 će verovatno podići cifru na približno 500 „grla“.

Nažalost, dokument ne pokazuje da će slavni Shelby GT350 imati svoje mesto u Fordovoj gami nakon ove godine. Trenutna generacija se proizvodi od 2015. godine u standardnom i ekstremnom R izdanju. Reč je o prvom fabričkom Mustangu sa atmosferskim motorom koji je razvijao preko 100 konjskih snaga za svaki litar zapremine istog (u ovom slučaju 526 „grla“ iz 5,2 litre).

Iako je dobijao visoke ocene medija, Shelby GT350 je razvijen specifično za vožnju na krivudavim stazama, pa nikada nije bio preterano popularna opcija kod kupaca. Tu dolazimo i do podatka da je Ford nedavno debitovao s novim Shelbyjem GT500 od čak 760 konjskih snaga pa je neko morao da plati peh.

Ovo će verovatno biti ujedno poslednja specijalna verzija sportiste, pre nego što potpuno novi model debituje 2023. godine.

AutoRepublika

(148)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments