1. Home
  2. Vesti
  3. BMW-ovi distributeri objašnjavaju slabu prodaju serije 8
BMW-ovi distributeri objašnjavaju slabu prodaju serije 8
2

BMW-ovi distributeri objašnjavaju slabu prodaju serije 8

928
2
Podelite sa prijateljima:

BMW je prodao 4.410 primeraka serije 8 prošle godine.

Nova „osmica“ nije čest prizor na putevima. Jedan od razloga je i slaba prodaja bavarske perjanice, niža od očekivane, jer se prodavci BMW-a suočavaju s teškoćama u prodaji ovog skupog modela, koji dolazi u kupe, kabriolet i Gran Coupe izdanjima.

Podatak od pre par nedelja kaže da je više od 2.000 neprodatih serija 8. U ovu brojku su uključeni primerci na parkinzima dilera, kao i oni koji su na putu do njih. Od njih, više od 700, gotovo trećina, klasifikovani su kao „prioritet 5“, što znači da je reč o vozilima koje prodavci ne žele i nadaju se da će ih proslediti nekom drugom.

Još jedan od razloga slabe prodaje, po distributerima je nedostatak marketinške podrške proizvođača. To ne treba da iznenađuje. Kupe serije 8 je debitovao samo par meseci pre X7 SUV-a, koji ostaje od esencijalnog značaja za BMW, važniji od ekskluzivne „osmice“. Prodavci su takođe istakli brojne dostupne konfiguracije serije 8 kao još jedan razlog slabe prodaje. „Osmica“ je debitovala kao kupe, da bi par meseci kasnije usledio kabriolet, a godinu dana docnije Gran Coupe.

BMW planira da lansira marketinšku kampanju za seriju 8 kasnije ove godine. Međutim, ti planovi su obustavljeni trenutno zbog pandemije koronavirusa, koja je praktično zaustavila automobilsku industriju na globalnom planu.

Naravno, treba imati u vidu da je BMW serije 8 model iz posebne niše s ograničenom ciljnom grupom, a cenovno lako ulazi u šestocifrenu brojku, što znači da investicija nije mala.

AutoRepublika

(928)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Meni je „promaklo“ da „osmica“ uopšte postoji … Izgleda da nisam ciljna grupa 🙂 Ili je taj marketing zaista podbacio …

don

Nije podbacio , AR radi punom parom ni korona mu ne može ništa. Čak šta više, svakim danom iznenade centralu u Minhenu, a i nas koji imamo problema sa stolicom.