1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljen veliki krosover Geely Haoyue
Predstavljen veliki krosover Geely Haoyue
0

Predstavljen veliki krosover Geely Haoyue

190
0
Podelite sa prijateljima:

Geely se sprema da pokori segment velikih SUV modela koji putnicima nude smeštaj u tri reda sedenja. Novi takmac u segmentu se zove Geely Haoyue, i kao takav će se nadmetati s konkurentima koji nose nazive Chery Tiggo 8 ili na primer GAC GS8.

Praktično neizgovoriv naziv je ono što bi trebalo da nas najmanje brine. Razlog: Haoyue ostaje striktno lokalni model. Naposletku, i poznati model Geely Atlas se u Kini prodaje pod oznakama Boyue, dok je i novi Geely Coolray na kineskom tržištu poznat kao Geely Binyue.

Eto, došao je konačno trenutak da i Geely predstavi neki krosover koji bi se u dužinu prostirao na većoj distanci od, do sada graničnih 4,6 metara. Tako je novi Haoyue narastao do 4.835 milimetara dužine, dok je istovremeno širok 1,9 metar, a visok 1.780 milimetara. Između osovina leži 2.815 milimetara, dok je najmanje odstojanje krosovera od tla 190 milimetara.

Geely Haoyue poseduje svetlosnu signalizaciju izrađenu u punoj LED tehnologiji, dok skuplje verzije poseduju čak i farove koji korist matriks rešenje sa 76 dioda po bloku. Pride, omogućena je primena i letećih (trčećih) “migavaca”.

U drugom redu su montirana tri zasebna sedšta koja nude mogućnost individualnog podešavanja. Treći red nije deo serijske opreme, odnosno dobija se uz doplatu.

Što se tiče daljih stavki na listi opcionala, treba naglasiti virtuelne stavke, poput ekrana izdašne dijagonale preko koga se prate postavke multimedijalnog sistema. Na listi opreme je i klima uređaj, sistem kamera za pun nadzor nad zbivanjima oko automobila, adaptivni tempomat, stakleni panoramski krovni otvor.

Sveukupno, Geely Haoyue poseduje sva ona tehnička rešenja koja su se već odomaćila u kineskoj automobilskoj industriji današnjice. Možete birati između benzinskog motora zapremine 1,5 litara (177 konjskih snaga) i isto tako četvorocilindarskog turbo benzinca od 1,8 litara (184 “grla”), dok je uz prvu pogonsku jedinicu dostupan i sistem lakog hibrida.

Još uvek nema zvaničnih podataka o tipu automoatske transmisije koji će biti ponuđen uz novitet. Za sada se ništa ne zna ni o eventualnoj dostupnosti sistema prenosa snage na sve točkove. Sve ove važne pojedinosti će biti obnarodovane bliže letu, to jest kada se približi momenat plasmana vozila na kineskom tržištu.

AutoRepublika

(190)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments