1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot negira mogućnost proizvodnje 308-ice u Nemačkoj ili Velikoj Britaniji
Peugeot negira mogućnost proizvodnje 308-ice u Nemačkoj ili Velikoj Britaniji
0

Peugeot negira mogućnost proizvodnje 308-ice u Nemačkoj ili Velikoj Britaniji

207
0
Podelite sa prijateljima:

Zvaničnici PSA negirali su nedavne medijske navode da će Peugeot 308 pronaći novi dom. 

Nemački mediji tvrdili su da francuska grupacija razmatra mogućnost da preseli proizvodnju modela 308 iz Sošoa u Veliku Britaniju ili Nemačku. Prema njihovim informacijama, istu selidbu izvršila bi i Opel Astra koja sa 308 deli odnosno deliće platformu.

Nova generacija Peugeotovog modela debitovaće naredne godine, dok će se na tržištu naći 2021. godine. Buduća Astra osim arhitekture i mnogo drugih delova, pre svega pogonske grupe. Stoga, nije nelogično da se oba automobila sklapaju u istoj fabrici.

Ipak, za sada izgleda da takvih planova nema. Zvaničnici PSA grupacije u utorak su negirali takvu mogućnost (za sada). „Ne postoje planovi za premeštanje proizvodnje modela 308 niti u Veliku Britaniju niti u Nemačku. Ako bude bilo selidbe o tome ćemo blagovremeno obavestiti javnost“, stoji u zvaničnom saopštenju francuske grupacije.

Moguće je da su u igri i druge lokacije u Evropi, te da se razmatra najpametniji potez. Podsetićemo, 308-ica se sklapa u fabrici u Sošou, koja zbog velike potražnje za SUV modelima koji se tamo proizvode već radi u punom kapacitetu i uskoro će biti neophodno rasterititi ovaj pogon na odgovarajući način.

AutoRepublika 

(207)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments