1. Home
  2. Vesti
  3. BMW nam pokazuje kako se ispravno postavljaju lanci za sneg (VIDEO)
BMW nam pokazuje kako se ispravno postavljaju lanci za sneg (VIDEO)
0

BMW nam pokazuje kako se ispravno postavljaju lanci za sneg (VIDEO)

887
0
Podelite sa prijateljima:

Sneg pada u mnogim zemljama, tako da treba biti pripremljen.

Mada je proleće zvanično započelo, „Baba Marta“ se ne da, tako da se u mnogim evropskim i severnoameričkim regionima zabelelo. Mada je imperativ ostati kod kuće u ova nezgodna vremena, ponekad postoje situacije koje zahtevaju izlazak i vožnju. Ko se zaputio u neke planinske predele ka vikendici i slično, mogao bi da se suoči sa „snežnim“ problemima. Tu u pomoć uskaču lanci. Da li znate kako se pravilno instaliraju na točkove?

Pod pretpostavkom da većina vozača nikada nije koristila lance za sneg, BMW je objavio kratak video u kojem objašnjava kako se oni pravilno montiraju na točkove. Pre početka posla, bavarski proizvođač nas podseća da je važno „lance za sneg staviti na točkove glavne pogonske osovine“.

Pa, da počnemo. Najpre izvadite lance za sneg iz kutije i uverite se da ništa nije zamršeno. Glavni prsten stavite preko gornjeg dela točka ispod luka i pustite ga da se pruži iza. Zatim, pomerite vozilo unaped par metara i uverite se da žuti lanac za zatezanje nije ispod točka.

Sada je vreme za finalne korake, a kako sve treba da se obavi, demonstrirao nam je BMW.

Spremni ste vožnju, ali imajte na umu da bi bilo dobro da proveravate zategnutost lanca i ukoliko je potrebno, dotegnete ga svakih tristotinak metara.

U slučaju da vozilo poseduje sistem upravljanja na zadnje točkove, važno je deaktivirati ga. To će sprečiti oštećenja na vozilu.

AutoRepublika

Izvor: BMW

(887)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments