1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Octavia RS iV dolazi sa 245 ks
Škoda Octavia RS iV dolazi sa 245 ks
0

Škoda Octavia RS iV dolazi sa 245 ks

8.74K
0
Podelite sa prijateljima:

Skečevi su zaista atraktivni, ali ne treba očekivati da i stvaran automobil izgleda identično.

Bliži se vreme za još jednan Škodin prvenac. Ovoga puta je reč o elektrifikovanom primerku sa RS značkom. Debitovaće 3. marta na Salonu automobila u Ženevi, a u pitanju je naravno Octavia RS iV, opremljena „plug-in“ hibridnim pogonom, koji će kombinovano isporučivati 245 ks, što je ista snaga kojom je raspolagala Octavia RS 245 prošle generacije.

Da bi nam olakšala čekanje do manifestacije u Švajcarskoj, češka marka je lansirala triling skečeva na kojima možemo da dobijemo prvi uvid u „liftbek“ i praktičniji karavan. Bez obzira što su neki detalji na skečevima prenaglašeni, regularni model je jedan od lepših u C segmentu, a Rally Sport unapređenja će elektrifikovanog sportistu učiniti još poželjnijim.

U skladu s „tradicijom“ horizontalna LED dnevna svetla će nastaviti svoje bitisanje, što će RS vizuelno razdvojiti od niže pozicioniranih verzija. Prednji odbojnik sa naglašenim bočnim otvorima i nižom maskom, takođe je poznate forme, dok anfas krasi i vRS logo, koji smo već videli na Kodiaqu RS.

Što se profila tiče, na skeču točkovi jedva da staju ispod lukova, što naravno neće biti tako sa stvarnim serijskim primerkom. Primetno je da karavan ima crne obloge retrovizora, dok su kod „liftbeka“ one obojene u boju karoserije. Razlog je verovatno taj što Combi ima opcioni paket koji uključuje crne akcente.

Kada je o zadnjem delu reč, tu su dvostruki završeci izduvne cevi, što jasno govori da ovo nije regularna Octavia. Spojler prisutan kod „liftbeka“ je još jedan detalj tog tipa, dok ventilacioni otvori u odbojniku verovatno služe samo kao ukras.  Kao što smo mogli da primetimo u ranijim tizerima, „RS“ logo je iz donjeg desnog ugla premešten na levu stranu, dok je kao i kod regularnih Octavija, Škodina oznaka ustupila mesto slovnom rešenju.

Dosta je čudno što je Škoda Combi predstavila s postavkom koja podrazumeva volan sa desne strane. Prikazi enterijera još uvek nisu dostupni, ali ono što znamo je da Octavia RS iV raspolaže parom sportskih sedišta s naglašenom bočnom podrškom i integrisanim naslonima za glavu.

Sve detalje ćemo znati za nešto manje od mesec dana, kada ćemo verovatno saznati više i o konvencionalno pogonjenim verzijama. Očekuje se da Škoda u ponudu stavi i TSI i TDI varijante Octavije RS, koje će verovatno biti nešto priuštivije u odnosu na PHEV model. Biće interesantno videti da li dizel biti ponovo dostupan s pogonom na sve točkove, a bilo bi lepo da i benzinac dobije opcionu AWD postavku.

AutoRepublika

(8741)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments