1. Home
  2. Vesti
  3. Broj isporuka VW grupe neznatno veći u 2019. u odnosu na 2018.
Broj isporuka VW grupe neznatno veći u 2019. u odnosu na 2018.
0

Broj isporuka VW grupe neznatno veći u 2019. u odnosu na 2018.

140
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen grupa je saopštila da je broj prodatih vozila prošle godine neznatno nadmašio rezultat iz 2018., što znači da je plasman bio bolji od prognoziranog. Naime, predviđanja kompanije su bila da će prodajni rezultati biti na nivou iz prethodne godine.

Tokom 2018., nemački konglomerat, koji pod svojim krovom ima marke poput Porschea, Scanije, MAN-a, Lamborghinija, Audija, Škode i Bugattija, isporučio je kupcima 10,8 miliona vozila.

Šef Volkswagena, Herbert Dis, izdao je revidiranu prognozu tokom prezentacije investitorima u Njujorku. Grupa sada očekuje operativnu dobit iz prodaje između 6,5% i 7,5% pre zaračunatih posebnih stavki za prošlu godinu.

Volkswagen će izveštaj o zaradi za 2019. objaviti 17. marta.

Grupa je takođe saopštila da će investirati sedam milijardi evra za kreiranje posebnog sektora za razvoj softvera, da bi se 60 odsto ove tehnologije odnosilo na proizvode unutar kuće, što trenutno iznosi tek 10%.

Nova softverska organizacija počinje s radom ovog meseca.

AutoRepublika

(140)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments