1. Home
  2. Vesti
  3. Oficijelne fotografije prototipa električne S klase (GALERIJA)
Oficijelne fotografije prototipa električne S klase (GALERIJA)
1

Oficijelne fotografije prototipa električne S klase (GALERIJA)

285
1
Podelite sa prijateljima:

Mercedes je predstavio prvi set zvaničnih fotografija još uvek prototipa modela EQS, koji je zapravo električni pandan S klasi. 

Nemci žele da EQS postave direktno naspram Teslinog Modela S, kako bi uzeli svoj deo kolača i u ovom sve većem segmentu automobila. Osim Modela S, kao ozbiljan rival ističu se Porsche Taycan i Audi e-tron Sportback.

EQS trebalo bi da se nađe u prodajnim salonima 2021. godine, kada će se pridružiti ostatku električne game Mercedesa koju bi u tom trenutku trebalo da čine EQA i EQC.

Pomenuti električni sedan imaće ulogu kraljevskog dragulja kada je reč o alternativnim modelima Mercedesa. EQS će za razliku od prethodno pomenutih modela EQA i EQC koristiti novu platformu pod nazivom MEA – Modular Electric Architecture.

Ova arhitektura predviđena je isključivo za električne modele i činiće bazu budućeg ataka nemačkog premijum proizvođača na ovu klasu automobila.

Sam izgled prototipa EQS može nam dati nagovešataj da će električni model biti daleko prostraniji unutar kabine u odnosu na klasičnu S klasu. Izostave li se centralni tunel, kao i daleko manja hauba nego što je to slučaj kod konvencionalnog modela, daje se utisak da će prostora u kabini biti u izobilju.

Očekuje se da će EQS koristiti za pogon dva elektromotora, po jedan na svakoj od osovina. Ukupna snaga trebalo bi da prevazilazi 400 ks. Veruje se da će EQS posedovati bateriju kapaciteta 90 kWh, a procene u vezi sa autonomijom ovog vozila su šarenolike – od 400, pa sve do 600 kilometara dometa.

Električni pandan S klasi proizvodiće se u fabrici u Sindelfingenu, nadomak Štutgarta.

AutoRepublika 

(285)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Eki

Januar 2020. treba proglasiti kao mjesec Mercedesa ?