1. Home
  2. Vesti
  3. Šta to Seat Leon poseduje što nemaju ni Golf 8 ni nova Octavia?
Šta to Seat Leon poseduje što nemaju ni Golf 8 ni nova Octavia?
3

Šta to Seat Leon poseduje što nemaju ni Golf 8 ni nova Octavia?

5.35K
3
Podelite sa prijateljima:

Nemački i češki model, oslanjaju se na konvencionalno rešenje.

Dopadljivi Seat Leon četvrte generacije je stupio na scenu. Naravno, reč je o trenutno tehnološki najnaprednijem automobilu španske marke. Sa širokom paletom bezbednosnih sistema i sistema vozačke asistencije, nova iteracija Seatovog bestselera je privukla veliku pažnju, a ukoliko zavirimo unutar kabinskog prostora, primetićemo atraktivno ambijentalno svetlo, koje ima i svoj praktični aspekt, koji nije u ponudi kod Golfa i Škode Octavije.

Ukoliko pogledamo naslovnu fotografiju, videćemo spoj vrata i armaturne table (A stub). Tu je traka ambijentalnog osvetljenja koja se pruža duž čitave širine armaturne table i nastavlja se preko panela vrata, kreirajući atraktivan, obuhvatajući vizuelni efekat.

Međutim, ono što je ovde važno je da se ne radi samo o dekoraciji. Žuta sekcija je zapravo upozoravajuće svetlo, koje javlja da postoji prisustvo vozila u „mrtvom uglu“, ali služi i tokom angažovanja promene ili izlaska iz vozne trake. Dobra „fora“, rekli bismo.

Treba naglasiti da je „pametno“ ambijentalno osvetljenje standardno od Xcellence paketa opreme. Seat objašnjava da svetlosni luk menja boju u zavisnosti od potreba. Primera radi, ukoliko ste startovali motor, dočekaće vas blaže boje, dok aktiviranje sportskog režima vožnje donosi svetliji kolorit.

Ono što je takođe interesantno je da ni Golf u vrhunskoj opremi ne poseduje ovu pametnu funkciju, što je iznenađujuće, s obzirom da ova dva modela dele električnu arhitekturu. Nemački model se oslanja na konvencionalniju postavku, kod koje je LED indikator smešten u kućište spoljnog retrovizora, baš kao i kod Octavije.

AutoRepublika

(5346)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Sramota je pisati ovakav članak koji vrijedja IQ čitatelja . S druge strane, veća je sramota kupovati jedan te isti proizvod pakiran u 4 različite ambalaže (vw,Škoda,Audi,Seat) za kojeg se tvrdi da su 4 različita proizvoda.ovo ti je za enigmatske časopise.

Halis Bosman

Uh izvinjavamo se mister Alfista na ovakvoj sramoti i obećavamo da nećemo više pominjati korporacijske razlike u modelima.Ipak je to sve same f… shit. 😉

Gavran

O, Statleru, gde ti je Waldorf? Ili si možda ti Waldorf? :-))))))