1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini prekida proizvodnju
Lamborghini prekida proizvodnju
1

Lamborghini prekida proizvodnju

190
1
Podelite sa prijateljima:

Razlog je naravno koronavirus. 

Rukovodstvo Volkswagen grupacije naredilo je svim članovima – proizvođačima, da momentalno počnu sa sprovođenjem mera za zaustavljanje širenja novog koronavirusa. Kako je Lamborghini smešten u teško pogođenoj Italiji, bilo je jasno da je moguće samo zaustavljanje proizvodnje.

Tako će italijanska marka prestati sa sklapanjem automobila na skoro dve nedelje. „Ova mera je akt socijalne odgovornosti i visokog senzibiliteta prema ljudima u jedinstvenoj situaciji u kojoj se nalazimo“, rekao je šef Lamborghinija Stefano Domenikali. On je dodao i da prate situaciju, i kada to uslovi dozvole, nastaviće sa proizvodnjom automobila.

Posledice koronavirusa biće ogromne ove godine po automobilsku industriju, a čini se i po sam Lamborghini. Lambo najviše vozila prodaje u SAD, potom u Kini, a kako je potonja zemlja izvor koronavirusa, prodaja vozila je u velikom padu.

Ne samo što je zabeležena daleko manja potražnja za novim automobilima, već je lanac snabdevanja sirovinama i komponentama ugrožen i već sada veoma usporen. Sve će to imati velike posledice na automobilsku industriju, ostaje da vidimo koliko ozbiljne.

AutoRepublika 

(190)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

2 nedelje…. za početak…. a videćemo još koliko…