1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo predstavlja novi model u junu
Alfa Romeo predstavlja novi model u junu
0

Alfa Romeo predstavlja novi model u junu

590
0
Podelite sa prijateljima:

Kako piše italijanski Motori Online premijera novog modela Alfe zakazana je za 24. jun. 

Ovaj datum značajan je proizvođača sa Apeninskog poluostrva i zbog činjenice da tada slave 110. rođendan, tako da je prikladno i da u takvoj slavljeničkoj atmosferi predstave svoj novi model.

Šta će biti prikazano i dalje je misterija, i iako italijanski mediji navode da je moguće da će publika videti model 6C, redakcija AutoRepublike sumnja u takav razvoj događaja.

Ovaj automobil ne bi doneo Alfi ono što joj je u ovom trenutku neophodno – a to je daleko bolja prodaja. S tim u vidu, daleko realnija opcija je da u junu vidimo SUV i to u B segmentu. Ovaj model bi dakle bio pozicioniran niže od Tonalea (na naslovnoj fotografiji), pa bi uz njega trebalo da bude osovina uspeha italijanskog brenda u budućnosti.

Ako premijera zaista i bude u junu, sigurno nećemo videti serijsko izdanje, već konceptualnu varijantu. Gotovo je sigurno da će serijski primerak koristiti CMP platformu PSA grupacije. Na ovoj arhitekturi počivaju i Opel Corsa, Peugeotovi modeli 208 i 2008, DS 3 Crossback

PSA poseduje i e-CMP platformu koja je namenjena električnim automobilima, tako da postoji šansa i da ovaj SUV iz B segmenta bude ponuđen i kao EV, što će definitivno biti potrebno Alfi kako zbog sve većeg tržišta električnih vozila, tako i zbog pravila o flotnoj emisiji štetnih gasova.

Biće interesantno videti koju će paletu motora ponuditi Alfa Romeo za ovaj SUV. Pitanje je da li će uopšte biti aktuelnih agregata italijanske marke koji će naći put do noviteta, jer FCA i PSA se spajaju, ali se zna da će tu ipak Francuzi držati konce u svojim rukama. Dakle, realno je i da u ponudi budu samo motori iz PSA grupe, kao što je 1,2-litarski PureTech benzinac sa tri cilindra i 1,5-litarski BlueHDI dizelaš.

Bilo kako bilo, Alfa je prinuđena da pod hitno menja svoj portfolio jer se suočavaju sa dramatičnim padom prodaje, pogotovo u Evropi. Više o tome možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(590)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments