1. Home
  2. Vesti
  3. Šta nosi budućnost za Peugeot 208 GTI?
Šta nosi budućnost za Peugeot 208 GTI?
0

Šta nosi budućnost za Peugeot 208 GTI?

266
0
Podelite sa prijateljima:

Peugeot 208 je sveži dodatak na tržištu automobila. I dok svi pričaju o njegovom atraktivnom izgledu, postavlja se pitanje šta će se desiti sa performantnim izdankom? 

Peugeot ima slavu prošlost kada su u pitanju hot heč modeli. Sve je počelo sa 205 GTI, a na njega nadovezala se linija nekih manje, nekih više uspešnih automobila.

Danas sa novom 208-icom postoji jedan oblik neizvesnosti šta će se dogoditi sa modelom koji nosi sufiks GTI. Da li će ga uopšte biti? Kakav će pogon koristiti? Da li postoji potražnja za takvim automobilom?

Po svemu sudeći, 208 GTI ugledaće svetlost dana, ali još nije poznato kada. Postoje dve solucije kada je reč o pogonskom sklopu. Prva, da ovaj automobil koristi hibridni pogon, kao recimo 508 PSE, ili da to bude potpuno električno vozilo.

Peugeot e-208

Obe opcije su potpuno realne, s tim da je nešto verovatnije da će to biti električni hot heč. Zašto? Pa jednostavno jer već imaju platformu za električni model i logično bi bilo da krenu odatle. No, ni standardan električni 208 nema loše performanse. Ubrzava do 100 km/h za 8,1 sekundu… Nekada su se sa tom brojkom dičili predstavnici viših klasa i to u premijum segmentu.

Osim toga, u prilog električnoj performantnoj varijanti ide i cilj Peugeota da spusti flotnu emisiju štetnih gasova. Čelnici francuske marke odlučni su da neće da plaćaju nikakve eventualne kazne, te je imperativ da se ove norme u potpunosti ispoštuju.

Dakle, električni 208 GTI je izgledna mogućnost u narednih nekoliko godina. Hot heč sa SUS motorom ostaje za Peugeot stvar prošlosti, jer je jedan od rukovodilaca ovog brenda potvrdio da je razvoj modela 208 GTI sa agregatom sa unutrašnjim sagorevanjem u potpunosti zaustavljen pre dve godine.

Stigla je jedna nova era, doba električnih hot heč modela.

AutoRepublika 

(266)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments