1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Mustang Shelby GT500 Little Red izgleda neprepoznatljivo
Ford Mustang Shelby GT500 Little Red izgleda neprepoznatljivo
0

Ford Mustang Shelby GT500 Little Red izgleda neprepoznatljivo

181
0
Podelite sa prijateljima:

Klasični primerci modela Ford Mustang su definitivno u centru pažnje ovih dana. Prvo je model iz 1968. godine, koji se pojavio u filmu Bullitt, prodat za čak 3,74 miliona dolara, a priču o njemu ste imali prilike da čitate na našem sajtu. Istog dana, i primerak iz filma Gone in 60 Seconds, čiji je nekadašnji vlasnik bio glumac Nikolas Kejdž, je takođe završio u novoj garaži. AutoRepublika vam je prenela i ovu vest.


Čuvena aukcija Mecum se sada preselila iz američke savezne države Floride u Arizonu, a i ovaj put jedan klasični Mustang privlači ogromnu pažnju. Reč je o Shelby GT500 prototipu iz 1967. godine poznatom kao Little Red („Mali crveni“) koji je pronađen pre oko dve godine na jednom imanju u Teksasu.

Little Red je specifičan po tome što je reč o jedinom klasičnom Shelby GT500 modelu u kupe formi, pa su serijski primerci bili dostupni samo sa produženim krovom (takozvanom „fastback“ karoserijom) i kao kabrioleti.

Vlasnik Kreg Džekson, inačne osnivač spomenute Mecum aukcijske kuće, iznenadio je javnost tako što je nedavno izložio potpuno restaurirani primerak Little Reda, ali kako najavljuje ovaj redak primerak nije na prodaju.

U Arizonu je takođe stigao i Shelby GT500 „Green Hornet“ prototip, kao i dva potpuno nova modela za 2020. godinu u identičnim bojama.

Naravno, dok jedni slave kompletnu restoraciju klasičnih modela, drugi se ipak pitaju koliko je Little Red zapravo „Mali crveni“. Naime, kada je pronađen u Teksasu, automobilu su nedostajali mnogi delovi. To se odnosi na kompletan prednji deo, motor i većinu komponenata iz sistema ogibljenja.

Iako se Kreg Džekson potrudio da ga vrati u originalno stanje, njegovi fabrički brojevi šasije i motora se verovatno ne slažu sa onima koji su trenutno na automobilu, što svakako umanjuje vrednost.

Ipak, Džekson nema prodaju u planu, a ako se Little Red ikada pojavi na aukciji nema sumnje da će cena biti milionska.

AutoRepublika

(181)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments