1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar Land Rover će biti kažnjen zbog prekomerne flotne emisije štetnih gasova u Evropi
Jaguar Land Rover će biti kažnjen zbog prekomerne flotne emisije štetnih gasova u Evropi
1

Jaguar Land Rover će biti kažnjen zbog prekomerne flotne emisije štetnih gasova u Evropi

145
1
Podelite sa prijateljima:

Jaguar Land Rover biće jedna od prvih žrtava novih evropskih pravila u vezi sa flotnom emisijom štetnih gasova. Predstavnici britanske kompanije već su potvrdili da ih čeka kazna od najviše 90 miliona funti. 

Jaguar Land Rover navodi da će do kazne doći jer nisu uspeli na vreme da plasiraju plug-in hibridne verzije nekolicine modela, što bi im omogućilo značajno nižu flotnu emisiju štetnih gasova.

„Nismo zadovoljni što nećemo biti u skladu sa emisionom normama u 2020. godine, ali mnogo toga nije bilo u našoj kontroli“, rekao je finansijski direktor JLR-a, Ejdrijan Mardel. Mardel očito aludira na pandemiju koronavirusa koja je poremetila planove čitavoj automobilskoj industriji.

On je dodao da je kompanija već odvojila sredstva za potencijalne kazne, jer im je još ranije bilo jasno da neće moći da ispune zadate ciljeve. Ipak, stvari kreću na bolje za JLR, pa je tako Ejdrijan Mardel uveren da će u poslednjem kvartalu ove godine ispuniti svoje zadatke u vezi sa smanjivanjem flotne emisije u poslednja tri meseca tekuće godine.

Finansijski direktor JLR-a naveo je da je istaknuta cifra maksimum koji očekuju, ali da veruju da bi kazna mogla biti manja, s tim da će to zavisiti od količine prodatih baterijskih vozila u poslednjem tromesečju.

Mardel je istakao da veruje da će baterijski automobili imati učešće u prodaji Jaguar Land Rovera u četvrtom kvartalu 2020. godine između 11 i 12% za tržište EU, uključujući i Veliku Britaniju. Dodao je i da je siguran da će sledeće godine ispuniti norme u vezi sa flotnom emisijom štetnih gasova, jer će tada na tržište stupiti i plug-in hibridna varijanta modela Jaguar E-Pace.

AutoRepublika 

(145)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ja mislim da JLR u cilju prikupljanja sredstava potebnih za plaćanje navedene kazne treba da se što pre fokusira na tržište Srbije, jer tu leži ogroman razvojni potencijal. Dalje širenje projekta „Oko sokolovo“ po Srbiji u doglednoj budućnosti je naša realnost, a do sada razvijeni hardver i softver tog sistema je već „optimizovan“ za JLR vozila i nema smisla sada da se dodatna budžetska sredstva nepotrebno troše da bi se taj hardver i softver eventualno naknadno prilagodjavali na nešto drugo. Samo JLR …