1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes EQA – varijacija na temu konvencionalnog modela
Mercedes EQA – varijacija na temu konvencionalnog modela
0

Mercedes EQA – varijacija na temu konvencionalnog modela

147
0
Podelite sa prijateljima:

Poput mnogih drugih proizvođača, i Mercedes voli da se razmeće konceptima „bliskim serijskim specifikacijama“. Takav je slučaj, primera radi, bio sa GLC Coupeom. Međutim, EQA neće biti ni nalik studiji od pre tri godine.

Da budemo precizniji, EQA koncept s IAA u Frankfurtu 2017., izgledao je kao hedžbek A klase, međutim sa samo dvoje vrata i aerodinamičnim „anfasom“.

Mercedes-Benz EQA koncept.

„Naša električna inicijativa ubrzava korak: do 2022., Mercedes-Benz će lansirati više od 10 električnih vozila na tržište“, rekao je dr Diter Ceče, tadašnji šef Daimlera AG. „Koncept EQA dokazuje da smo ozbiljni u vezi s uvođenjem elektrifikacije kroz naš portfolio.“

Međutim, prošle nedelje prilikom premijere GLA II, nakratko je prikazana silueta EQA, prilično slična novajliji, što je dalo priliku digitalnim umetnicima da kreiraju render.

Kleber Silva je „zalepio“ prednji deo većeg EQC-a, dok je pozadi implementirao obuhvatajuća kućišta svetala. Ne možemo biti sigurni da je to ono što ćemo dobiti , ali bi trebalo da bude prilično blizu i prilično razočaravajuće.

Volkswagen je kreirao posebnu platformu za električna vozila, pod imenom MEB. Možda ga to ne čini automatski boljim, ali je makar napravio otklon od konvencionalnih modela, kako mehanički tako i vizuelno.

EQA koncept iz 2017. je posedovao bateriju od 60 kWh, koja je nudila teoretsku autonomiju od 400 kilometara. VW-ovi modeli pružaju baterije od 45, 58 i 77 kWh, tako da, ponovo u teoriji, ID.4 će biti bolji od EQA.

Kod studije su bila u igri dva elektromotora sa 272 ks i 500 Nm, što naravno kod serijskog modela uopšte ne očekujemo.

AutoRepublika

(147)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments