1. Home
  2. Vesti
  3. VW Passat prilično loš na testu „severnog jelena“ (VIDEO)
VW Passat prilično loš na testu „severnog jelena“ (VIDEO)
21

VW Passat prilično loš na testu „severnog jelena“ (VIDEO)

7.07K
21
Podelite sa prijateljima:

U suštini, ne možete pasti na testu „severnog jelena“, sem što ćete morati da smanjujete brzinu, sve dok automobil ne odradi manevar kako treba. Međutim, Peugeot 508 karavan, koji je zadatak obavio pri zadatoj brzini od 77 km/h, čini rezultat VW Passata jednostavno lošim (73 km/h).

Passat je jedan od retkih pripadnika D segmenta u Evropi koji se tržišno kotira dobro i donosi novac. Ipak, ovo što je ostvario na testu „severnog jelena“ mu neće ići u korist reputacije, posebno što pripada kategoriji automobila koji se poslovično „dobro voze“.

Ranije u toku ove godine, Nemci su predstavili redovnu restilizaciju Passata, čije su promene bile neznatne. Potrebno je da ste zaista ljubitelj Volkswagena da biste ih primetili, dok su motori revidirane verzije „starih“.

Dakle, šta se to desilo sa „severnim jelenom“? Ispit izbegavanja prepreke na putu je Passat uspešno obavio tek pri 73 km/h.

U prvom pokušaju, brzina unesena u manevar je iznosila 76 km/h. Automobil je izgubio zadnji deo i gotovo se okrenuo, hvatajući vozača sa „spuštenim rukama“. Glasine kažu da je R-Line verzija „zabavnija“  u odnosu na standardnu zbog podešavanja ESP-a.

Ne znamo da li je model pre restilizacije imao ove čudne vozne karakteristike, jer ga španska publikacija nije testirala. Međutim, pre dve godine, Arteon se takođe pokazao prilično loše, a počiva na istoj MQB platformi.

Čak smo se i mi često šalili na račun Volkwagenovih vozila sklonim podupravljanju (mada je ovaj na testu preupravljao), međutim to vlasnicima Passata nimalo ne smeta da „nagaze“ svoju „TDI zver“ i demonstriraju „moć“ na putevima. Uz to, kada u obzir uzmemo da je mahom reč o starijim modelima od ovog testiranog, jasno je do koje mere znaju da budu rizični u saobraćaju.

AutoRepublika

(7071)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

21 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Šalili? Reći istinu da je loše konstruiran , neg dragi čitaoci mi se salili? Ko je lud ovdje?!
Svaki njihov auto tako se ponaša od audija do skodr., Jer je isti proizvod.

Mikelle

Nije ni čudo kad su mu za test stavili valjke od 19 coli Nek stave normalne fabričke 17 pa nek mere. Marketinške fore.

D_C

Jao, sad ce ovi sto vole da mrze sve sto je nemacko a posebno VW da se oslade. Nema veze sto je 4km/h razlika koja moze da se pripise modelu guma, pritiscima u istim itd. 3km/h je razlika izmedju karavan i sedan verzija 508. Gledajuci tabele kod Svedjana, koji su inace i izmislili ovaj test, mogu se naci neki vrlo zanimljivi podaci (https://teknikensvarld.se/algtest/). Primera radi da toliko hvaljena Alfa Romeo Giulia Super 2,2 JTDM 180 ostvaruje rezultat losiji od ovog Peugeot-a (76km/h). Da Ford Mondeo Kombi TDCi 180 AWD koji bi trebao da je vrlo upravljiv ostvaruje 72km/h, da Passat… Pročitaj više »

Limanac

Vidi se da nevozis auto a kamoli Alfu.!Ja sam vozio 10 godina Vagena Audi a6 dva komada jedan a4 nemogu se porediti sa Alfom 159 a kamoli sa Stelviom ili jos dinamicnijom Djulijom!Jedno je to posedovati voziti a ne piskarati a u stvarnom zivotu voziti Punta ili ni to.!Sto se Pasata tice to je klasa ispod Audija tako da je razumljivo da je slabiji na putu sto se dinamike tice.Tu Alfi nemogu ni priblizno prici!

D_C

??? Ne znam sta si ti video u mom gornjem komentaru? Trebalo je da mozes da primetis da nisam nista ‘piskarao’ vec naveo podatke koje su izbacili drugi, u ovom konkretnom slucaju renomirani svedski Teknikensvarld (cak sam i link postavio), a koji je kao sto sam takodje gore naveo i izmislio test severnog jelena.
Jedno je znati sva slova a sasvim nesto drugo biti pismen. Kojih fanatika ovde sve ima?!

Pufke

Imaš za alfu 159 trenutno na akciji na ulazu u Šabac sa desne strane posle pumpe one kvake što pucaju na svaka dva meseca.

Raks

Druze, nisam siguran, o kom ti sajtu pricas? Na 77km kanalu kaskaji ostvaruje 75 76km/h. Ne bih rekao da je ista lazirano na ovom yt kanalu. Ne znam od cega sve zavisi, al generalno na ovom kanalu su se super pokazali svi audijevi modeli, verovatno dobra elektronika

Don

A gle,ima svakakvih mišljenja o ovom testu,evo jednog negativnog, da ne bude samo pozitiva https://www.automotosvijet.com/index.php/nas-komentar/24380-test-na-izbjegavanje-losa Sad,kad se sjetimo A klase,za naglog cimanja volanom možeš završiti na krovu, a sve zbog loše konstrukcije mercedesa. I onda jedan ovakav test spasi ko zna koliko života, a da je i jedan spasio, dovoljno je učinio. Znači, test je opravdan, al naziv samog testa i ne baš, što je objašnjeno u linku iznad. Sad, na stranu što puno faktora može mijenjati konačan rezultat i sto Se test ne može unificirati. Raja uzima lovu na testove, dobar biznis, čudi me da im niko ne parira,… Pročitaj više »

Boqi

Čitam tabelu sa rezultatima i nešto mi deluje neverovatna,pratim redovno reli trke u kojima učestvuju neki od automobila koji su na spisku i ostvaruju prilično dobre rezultate,mislim da im ovaj peugeot ne moženi u kom slučaju parirati a ima bolje rezultate kod zanošenja zadnjeg dela,. Nešto mi se ne slaže ovde

Lazar

test nije zadnja reč ali govori mnogo o tome kako je urađeno vešanje …

uglavnom , automobili koji ga dobro prođu dobro se ponašaju i u stvarnom životu ….

Moja iskustva sa nekolicinom vozila i test redakcije 77Km se uveliko poklapaju …

D_C

Pavle, pretpostavljam da mozda nisi citao moj gornji post a posebno da nisi studirao listu na linku koji sam postavio, jer kada sam gore rekao ‘zakljucak izvedite sami’ ocekivao sam nesto potpuno suprotno od onog sto si napisao. Prvo da se razumemo, potpuno se slazem sa tobom da recimo Audi ne pruza osecaj u voznji kroz krivine kao BMW. Nema diskusije. Medjutim kada pogledas listu, vidis da Audi A4 Avant 2,0TDI quattro i BMW 320d Touring prolaze test sa potpuno identicnom brzinom od 75km/h. Pazi sad, sve tvoje uglavnom strane kolege koje su imale priliku da voze A4 Allroad kazu… Pročitaj više »

D_C

Da se osvrnem na jos nesto sto si spomenuo, o 4-5 km/h razlike. Tih 4-5km/h kao sto ti kazes moze biti razlika izmedju zivota i smrti, ali… Kada kao test-vozac izvodis trening izbegavanja, ti to radis u konstantnim i idealnim uslovima: najcesce uvek na istoj lokaciji, gde je podloga odn asfalt uvek isti, gde nema saobracaja, auto je uvek na novim gumama sa proverenim pritiskom podesenim upravo po specifikacijama, u vozilu je uvek samo vozac ili eventualno jedan saputnik. I tada je 4-5 km/h izmedju primera radi Passata i 508 velika razlika. Medjutim, promeni samo jednu konstantu, recimo svojstva asfalta… Pročitaj više »

Dikh tu kava

Прешао сам у животу „милионе“ км. Никад нисам био у ситуацији да „одрадим јелена“. Што не значи да некад нећу. Па ми у перспективи ови тестови могу много значити..

Sajky

Ovakve clanke „ludih“ novinara sam se odavna načitao. U sve se kladim da bi passat i posle hiljade ovakvih članaka ostao popularniji, i bolji, a to će i vreme pokatati. Kao što se i desilo sa 407 i b6.

moron

Nemam nekog iskustva sa izbegavanjem iznenadnih prepreka. U pravilu, što sam od ( „primarnih“) iznenadnih prepreka mogao da „pokupim“, ja sam i „pokupio“. Jednom sam izbegao tu „primarnu“ i zahvaljujući tome -zveknuo u „sekundarnu“. Tako sam dalje nastavio – šlep službom. Ko zna, da sam pokupio „primarnu“, možda bih nastavio i pogrebnim kolima. To je uvek dilema. Šta bi bilo, kad bi bilo.

Ucha

Tooo strucnjaci. Raskrinkajte prevarante. I Svedjane i Spance. I ono sa potrosnjom i izduvnim gasovima je stelovano. I ono oko pouzdanosti su stelovani podaci. A i ona rdja nije rjda, vec dusmani lepe nesto da to tako izgleda, da ocrnje nama omiljeni auto. I oni lanci se nisu rastezali, nego su se zatezali. A i glave nisu pucale, nego….
VW forever.

Mmmmm

Pogledajte npr. na istom Jutjub kanalu test Kadjara. Uspešno prošao test sa 81km/h. Passat je loš.

Zoca

Ne interesuje me Passat,jos manje Alfa Giulia,ali kojim je cudom Italijanka slicna sa 508- icom na ovom testu.Aj da zanemarimo odnos tezine 50-50 ,ajde zadnji pogon,ali uporedite im klirens i koliko je samo on dovoljan da prevagne u korist Alfe.Nema nizeg vozila u klasi (osnovni model)sa samim tim nizim centrom gravitacije.Ili je taj multi-link na zadnjoj osovini Pezoa 508 konstrukcijski star 20 godina toliko mocan?Mozda elektronika?Naravno da sumnjam u objektivnost ovih testova ,mozda ne prave greske svesno,jednostavno ne mogu se izvesti u „laboratorijskim “ uslovima!?