1. Home
  2. Video
  3. Nirburgring: Porsche GT3 RS ne može da pobegne Audiju A5 TDI „sleeperu“ (VIDEO)
Nirburgring: Porsche GT3 RS ne može da pobegne Audiju A5 TDI „sleeperu“ (VIDEO)
0

Nirburgring: Porsche GT3 RS ne može da pobegne Audiju A5 TDI „sleeperu“ (VIDEO)

971
0
Podelite sa prijateljima:

Danas vlada trend u kojem se „prezire“ dizel tehnologija, zbog emisije izduvnih gasova, dok se često previđa ukupna emisija električnih vozila, „od izvora do točka“. Ipak, i dalje postoje oni kojima je dizel u srcu, kao što je vozač Audija A5 3.0 TDI.

Reč je o modelu iz 2010., koji je prošao kroz tretman britanskih specijalista iz Darkside Develpmenta.

Quattro pogon i S-Tronic menjač s dvostrukom spojnicom takođe imaju svoj doprinos, ali je dosta rada potrebno da bi A5 postao „zabavna“ mašina na Nirburgingu.

Audi su na početku kruga prošli Porschei GT3 RS i GT3, oba iz 991.1 generacije. Međutim, ovi „Neunelferi“, koji su sposobni da pređu krug na Nordšlajfeu za ispod sedam i po minuta (u kompletnoj konfiguraciji), nisu uspeli da pobegnu Audiju.

Ovaj dizel „sleeper“ je s lakoćom pratio primerke iz Cufenhauzena, jer je očigledno da vozač nije iskoristio pune potencijale mašine.

Mada spoljni izgled nije izmenjen previše, motor je „naoštren“ na 400 ks, dok su šasija, kočnice, točkovi i gume prošli značajne modifikacije.

AutoRepublika

(971)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments