1. Home
  2. Video
  3. Šleper njuškom razvlačio Teslu autoputem skoro kilometar! (VIDEO)
Šleper njuškom razvlačio Teslu autoputem skoro kilometar! (VIDEO)
1

Šleper njuškom razvlačio Teslu autoputem skoro kilometar! (VIDEO)

476
1
Podelite sa prijateljima:

Vozač velikog kamiona nije primetio kako je sa zadnje strane udario elektromobil marke Tesla koji je ostao kao zalepljen za odbojnik šlepera. Tek nakon bezmalo celog kilometra vožnje neobične kompozicije duž američkog autoputa, vozač kamiona je primetio da nešto nije u redu. Ceo događaj je zabeležen zahvaljujući sistemu kamera kojim je bio opremljen Teslin model.

Kada snimak već postoji, greh bi bilo ne podeliti ga. Upravo to je i učinio vlasnik materijala objavljujući ga na društvenoj mreži YouTube, tačnije na kanalu nazvanom Wham Baam Teslacam, koji inače služi upravo za objavu zanimljivih snimaka koje zabeleže ugrađene kamere u Teslinim vozilima.

Dakle, sudeći po video zapisu, heč Tesla Model 3 se kretao desnom trakom autoputa i očigledno je bilo da je vozilom tada upravljao autopilot. Za razliku od baterijskog automobila, šleper je držao levu traku kada je vozač odjednom, dok mu je Model 3 bio u mrtvom uglu, odlučio da se vrati u desnu traku. Tom prilikom je na tu stranu druma prešao tačno u trenutku kada mu je heč bio bukvalno santimetrima udaljen od prednjeg branika.

Kako se grdosija brže kretala od Modela 3, veoma brzo je usledili kolizija nakon koje je putnički automobil ostao zalepljen za njušku šlepera. Osamsto metara je trebalo da prođe u ovom čudnom spoju na autoputu, pre nego što je kamiondžija shvatio da oseća blagi otpor pri kretanju unapred.

Možemo samo da zamislimo kako se osećao vozač Tesle gledajući bespomoćno kako ga zastrašujući kamion razvlači po putu pri anticipiranoj brzini od 70 milja na čas, što je nešto manje od 115 kilometara na sat. Posmatrač na vozačevom sedištu Tesle je tokom te kratke ali košmarne vožnje autoputem, više puta pokušao da se izbavi iz čeljusti šlepera, ali fizika je bila neumoljiva i samo čudo ga je spasilo kada je vozač teretne kompozicije shvatio da nešto baš i nije u redu.

Na kraju, vozač Tesle je izašao nepovređen iz vozila, a da bi i njegov heč bio vraćen u najbolju formu biće potrebno par meseci strpljenja i suma od dvadesetak hiljada američkih dolara, što je negde polovina iznosa koji je potreban da bi se pazario nov Model 3.

Pogledajte kako je to izgledalo u podužem video klipu.

AutoRepublika

(476)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Inteligentni su ti amerikanci, nema šta, mogao je do meksičke granice da se čudi što mu kamion nešto koči. 🙊🤔😂😅🤣