1. Home
  2. Video
  3. U demostracijama u gradi Kenoši zapaljeno preko stotinu automobila (VIDEO)
U demostracijama u gradi Kenoši zapaljeno preko stotinu automobila (VIDEO)
9

U demostracijama u gradi Kenoši zapaljeno preko stotinu automobila (VIDEO)

264
9
Podelite sa prijateljima:

Mali gradić Kenoša u američkoj saveznoj državi Viskonsin verovatno nije ni na čijoj mapi sveta, ali za ljubitelje automobila ipak pruža ponešto. Za početak, ovaj grad sa populacijom od oko 100.000 stanovnika je nekada imao fabriku od strane proizvođača American Motor Corporation (AMC) gde su se proizvodili modeli Gremlin i Pacer, a tu se i svakog leta održava skup gde vlasnici izlažu svoje ljubimce. U blizini se takođe nalazi i jedna od fabrika i zvanični muzej Harley Davidsona, a početkom ove sedmice Kenoša se našla u medijima kao mesto demostracija i sukoba između policije i ljutih građana nakon što je još jedan crnac upucan od strane „momaka u plavom“.


Sve je počelo još proteklog vikenda kada je policija dobila dojavu o svađi u porodičnom stanu, a kada su se pojavili na lokaciji zatekli su čoveka po imenu Džejkob Blejk kako sa svoje troje dece pokušava da uđe u automobil. Većina priče se svodi na „rekla, kazala“, pa tako policija kaže da je Blejk imao nož i da omamljivačem nije mogao biti pogođen.

On je zatim navodno krenuo u automobil, a nakon što nije poslušao naređenje policija je otvorila vatru i pogodila ga sa četiri metka u „strahu da je pokušava da uzme dodatno oružje“. Blejk je uspeo da preživi, mada će verovatno ostati paralizovan, a njegov advokat naravno priča neku sasvim drugu priču po kojoj je njegov klijent nije bio agresivan i da je upucan bez razloga.

 

Naravno, u ova osetljiva vremena nije trebalo proći dugo vremena pre nego što su krenule demonstracije, posebno u predgrađu najvećeg grada u toj federalnoj državi, to jest u Milvokiju koji inače ima najizraženiju podeljenost između crnaca u belaca u celoj Americi, ako se u analizu uzmu samo veći gradovi.

Prvih nekoliko dana protesti su uglavnom prošli bez štete, ali u utorak, kada se pročulo da nijedan od policajaca još uvek nije uhapšen, demonstranti su krenuli da razbijaju sve radnje u okolini glavnog suda. Za naš automobilski sajt je najbitnija priča o automobilima, a kako prenose lokalni mediji, stradao je izloženo-prodajni salon polovnih vozila Car Source.

Vlasnik kaže da je zapaljeno i uništeno preko stotinu automobila u vrednosti od oko milion američkih dolara, a ista sudbina je zadesila i lokalnu zgradu u kojoj se nalazio salon. Njena se vrednost procenjuje na oko 500.000 zelenih novčanica. Većinu automobila čine jeftini „polovnjaci“, ali se na slikama mogu primetiti i neki skupoceni premijum proizvodi, markirani od strane Mercedesa, BMW-a i Range Rovera.


Policija se pojavila na licu mesta oko trideset minuta nakon što je prvi automobil zapaljen, ali je mogla samo da gleda u hororu kako se požar širi. Većina demonstranata je zatim rasterano korišćenjem suzavaca, ali ne pre nego što su opljačkali lokalne radnje. Pored spomenutog automobilskog salona, najveću štetu je pretrpela zlatara Dale’s Jewelers iz koje je ukraden nakit u vrednosti od oko 200.000 dolara.

Protesti su nastavljeni i narednih dana, a tokom jučerašnje noći, sve se završilo sa još nekoliko smrtnih iskoda u obračunu demonstranata i organa reda.

Pogledajte video klip.

AutoRepublika

(264)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Stari Dejan

Jenki samo mi objasni ovo „najizraženija podeljenost“?
I za mene lično ubedljivo najvažnija stvar ovih dana a da je vezana za USA: hoće li biti NFL sezone bog te video?!

Yankee

Evo juce bas ovi nasi Milwaukee Bucksi odbili da igraju zbog ove gluposti, ali valjda se sezona nastavlja sutra.

Za tu podeljenost se odnosilo na to da crnci i belci nigde vise nisu podeljeni kao u Milwaukee po pitanju ko zivi u kom delu grada. U drugim gradovima su koliko-toliko izmesani, ali u Milwaukee bas imas delove gde zive crnci, drugi delovi za belce i niko se nikome ne mesa u posla. Evo ova mapa pokazuje.

comment image

Stari Dejan

Aaaaaaa, sad shvatam. Ovde se svi drže „svojih“ koliko vidim.
Da, NBA se nastavlja, ali se NFL liga nešto ućutala. Dosad su već trebali da završe predsezonu i da odigraju prvu utakmicu ali ništa…

Yankee

Ironicno je da se toliko ne mesaju da nekada imas jednu ulicu koja deli ok deo grada i geto. I ni jedni ne idu tamo ni drugi ovamo. Milwaukee je postao „crn“ kada je Chicago postao pretrpan pa su mnogi crnci dolazili u Milwaukee. Ovaj deo u zelenom je pre mozda 50-60 godina uglavnom ziveli belci i bio je bas skupoceni deo grada, i crnaca je bilo jako malo. Tako da danas moze uci u taj deo grada i videti one stare vile koje su nekada vredele milione, ali kako je vremenom postao geto zbog dolaska crnaca, tako su te… Pročitaj više »

moron

Strahota

Yankee

Ironija u ovom pozaru je sto je vlasnik salona imao natpis ispred „Black Lives Matter“ … i onda su mu crnci zapalili salon. 😉

comment image

Zoca

Svega ce jos biti,samo da se Trump srusi….

Yankee

Jos jedna ironija – u Wisconsinu su na vlasti demokrate, a nekim slucajem se krivi republikanac Tramp. 😉

Renault Terminator

Mica bijezi u Srbiju eto rata tamo🤣…