1. Home
  2. Life
  3. Film
  4. Procureo prvi trejler za film „Ford vs. Ferrari“ (VIDEO)
Procureo prvi trejler za film „Ford vs. Ferrari“ (VIDEO)
4

Procureo prvi trejler za film „Ford vs. Ferrari“ (VIDEO)

376
4
Podelite sa prijateljima:

Rivalitet Forda i Ferarija na tada najvećoj trci organizovanoj u trajanju od 24 časa na Le Manu, jedan je od najvećih s kojim su ljubitelji auto-moto sporta imali prilike da se susretnu.

A sve je počelo sasvim „naivno“ kada je američki gigant pokušao da kupi čuvenu italijansku kompaniju. Enco Ferari je čak i pristao na ponudu, ali se predomislio u poslednjem momentu kada mu je rečeno da ipak neće imati neograničen trkački budžet. Ford je bio toliko ljut da je odlučio da se osveti na trci gde je Ferari dominirao, a to se upravo i dogodilo na Le Manu koji se svake godine, tradicionalno održava u Francuskoj.

Ljubitelji će sada imati prilike da vide borbu i u holivudskom izdanju. I ranije su postojale priče da je film u procesu pripreme, ali zvaničnih potvrda nije bilo sve do pre mesec dana. Sada je pred nama i prvi zvanični trejler.

Ulogu Kerola Šelbija, osobe kojoj je ponuđen posao vođe tima, je poveren Metu Dejmonu, dok će ulogu Kena Majlsa, prvog vozača u timu, tumačiti Kristijan Bejl. Film je zasnovan na knjizi „Go like HELL: Ford, Ferrari, and their battle for speed and glory at the Lemans“ autora Ej Džeja Bejmija.

Knjiga prati pripreme za Le Man održan 1966. godine na kojoj je Ford GT40 zauzeo prve tri pozicije ispred Ferarija 330 P3, ali kako smo mogli videti na trejleru pažnja će biti posvećena američkom timu iako je knjiga pratila pripreme obe kompanije.

Bilo kako bilo, uživajte u trejleru, a film u bioskope stiže 15. novembra.

AutoRepublika

(376)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TIto

Kako može trejler da „procuri“? Valjda je objavljen zvanično, na zvaničnom kanalu 20th Century Foxa?

TNT

A onda teška situacija u auto novinarstvu – dok kod nas jedva kaplje, kod vas u AR curi i preliva…?

Yankee

„Ferrari’s ass is mine“ – Carroll Shelby. 🙂 U samom trejleru ima jedna greska (a verovatno ce ih biti gomila u filmu), a to je da se Lee Iacocca i Carroll Shelby upoznaju tek kad je poceo rad na GT40 programu. Ne samo sto su se poznavali daleko ranije (Ford i ranije isporucivao motore za Shelby Cobru), vec Shelby uopste nije bio originalni „otac“ GT40 programa. Tim je originalno predvodio John Wyer, Britanac koji je pobedio LeMan’s ’59 godine sa Aston Martinom. Tek nakon neuspeha na ’64 LeMan’s je Shelby poceo da vodi tim. GT40 se pokazao odlicno i na… Pročitaj više »