1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen ID R na Nirburgringu u oficijelnom klipu (VIDEO)
Volkswagen ID R na Nirburgringu u oficijelnom klipu (VIDEO)
0

Volkswagen ID R na Nirburgringu u oficijelnom klipu (VIDEO)

117
0
Podelite sa prijateljima:

Na kraju prošle nedelje, dan nakon predstavljanja revidirane verzije ID R električnog trkača, Roman Dima je iskoristio priliku za oficijelnu vožnju na Nirburgringu.

U pripremi za napad na rekord u klasi električnih automobila na najčuvenijoj trkačkoj stazi na svetu, Dima je vozio dva različita Volkswagena ID R. Cilj je bio da se odredi koja dodatna podešavanja treba da budu primenjena.

„Bilo je sjajno voziti ID R, po prvi put na mojoj omiljenoj stazi“, rekao je Roman Dima. „Brzina u krivinama koje je ostvario ID R je mnogo viša u odnosu na GT trkače na koje sam navikao. Ipak, osećam se sjajno u kokpitu a to je najvažnije. Nirburgring Nordšlajfe ima veće i brojnije neravnine u odnosu na staze na kojima smo testirali do sada, tako da smo se koncentrisali na prilagođavanje amortizera i klirensa jedinstvenim karakteristikama koje ova staza poseduje.“

Trenutno, rekord pripada Peteru Dumbreku i elektromobilu NIO EP9.

Generalno, ID R koji će napasti rekord (još uvek ne znamo kada), isti je onaj koji je postavio apsolutni rekord na Pikes Peaku. Što se pogonskog sistema tiče, reč je o tandemu elektromotora koji isporučuju 680 ks.

Naravno, aerodinamika automobila je promenjena da bi se bolje uhvatila u koštac s Nordšlajfeom. „Hipertrofiranog“ zadnjeg krila više nema, jer je njegovo mesto zauzelo prikladnije, manje rešenje.

Volkswagen kaže da je kompletirana većina posla na automobilu i da će uskoro biti spreman za napad na rekord.

AutoRepublika

(117)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments