1. Home
  2. Sajmovi
  3. IAA Minhen 2023 – smart #3
IAA Minhen 2023 – smart #3
5

IAA Minhen 2023 – smart #3

348
5
Podelite sa prijateljima:

Smart je do sada predstavio više modela. Sada, uoči IAA Mobility 2023 u Minhenu, Smart objavljuje sve detalje o evropskom SUV-u #3 plus novo specijalno izdanje modela sa jedinstvenim karakteristikama.

Iako smo već videli fotografije Smarta #3, kompanija je od tada objavila sve detalje. #3 dolazi sa 272 konjske snage (200 kW) dobijene iz jednog elektromotora, dok snažniji Smart #3 Brabus proizvodi 428 KS (315 kW) sa dva elektromotora, po jedan na svakoj osovini. Standardnom Smartu #3 potrebno je 5,8 sekundi da postigne 100 kilometara na sat, a Brabusu samo 3,7 sekundi.

Najefikasniji, jednomotorni Smart #3 ima domet od 455 kilometara po WLTP-u, dok kod modela sa dva motora ta brojka blago pada na 435 km. Snaga brzog punjenja (DC) je 150 kW, što omogućava punjenje od 10 do 80 procenata za samo 30 minuta.

Proizvođač automobila takođe predstavlja specijalnu ediciju opreme na IAA Mobility koja slavi 25 godina postojanja brenda. Zasnovan na vrhunskom Brabus modelu, 25th Anniversary Edition ima panoramski galaksi krov, nadograđene LED farove, crvene naglaske i posebna dvobojna, crno-bela kožna sedišta sa integrisanim naslonom za glavu.

I model Brabus i oprema za 25. godišnjicu takođe će ponuditi najpremijum karakteristike unutrašnjosti, uključujući ekran osetljiv na dodir od 12,8 inča sa 9,2-inčnim HD digitalnim instrument tablom, 10-inčni head-up displej i Beats audio sistem sa 13 zvučnika.

Nakon prvog zvaničnog evropskog debija Smarta #3 na IAA Mobility, kompaktni SUV će se naći u prodaji pre kraja 2023. godine, dok će kupci u Evropi moći da ga dobiju početkom 2024. Detalji o cenama nisu objavljeni.

AutoRepublika

(348)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Auto mi se dopada – proporcije su OK, linija krova je lepa, minimum detalja, sve je umereno, auto zraci optimizmom! Jedino cena nije bas privlacna, kazu da u EU pocinje od oko 43.500 evra. To je ne samo posledica marketinga vec pre svega visokih performansi: snaga motora u rasponu 272 – 428 KS, ubrzanje 5,5 – 3,7 s do 100. Za normalnu upotrebu bile bi dovoljne upola manje peformanse! I cena takodje. 🙂

Garbage

Slažem se Matija, Isti pogonski sklop će imati i VolvoEX30. On kreće sa nešto manjim baterijama od 51kWh ali i cijenom od tek 35.000 E i taj auto će vjerujem biti pravi prodajni hit. Ovaj Smart #3 je jako kvalitetno izrađen, Tomas kaže da je po kvaliteti izrade čak bolji od posljednjih Mercedesa ali cijeeeeeena… možda ipak previše.

BB

Čemu služe toliko konji? Da gine mladež svake večeri? Skoro smo komentarisali vožnju motora nekad i sad, dok je moj otac bio mlad, prijatelj je imao motocikl (mislim da je bio Pretis po licenci NSU, šaljem ti na viber slike jednog sačuvanog primjerka), ali to je prašilo po seoskom makadamu i noje bila rijetkost da se padne sa motora, ali to je bio pad u kuruze, gdje se obično izlazilo otresanjem pantalona i smijanjem lokalnih snaša… A sada zavrtanjem gasa na par sekundi ti već letiš preko 200 km/h (nekad i 300). Obično se to završava sa plavim smrtovnicama po… Pročitaj više »

s mile

meni to ne ide u glavu, s jedne strane inflacija, ogromno poskupljenje automobila, a sa druge se pucaju nekom snagom koja je duplo veća od potrebne, racionalne…

100 ks na EV je kao bar 130-150 na SUS, zbog jakog i rano dostupnog obrtnog momenta… ( moja slobodna procena, ko je pametan neka prokomentariše….)

s mile

S obzirom da si ovde na AR naj „potkovaniji“ iskistvom iz autoindustije, možeš li mi reći

Zašto se ide na tako veliku snagu 200-400ks kod EV