1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2019
  4. Peugeot priprema čitavu flotu performantih elektrifikovanih modela
Peugeot priprema čitavu flotu performantih elektrifikovanih modela
0

Peugeot priprema čitavu flotu performantih elektrifikovanih modela

163
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon što je konceptualni Peugeot 508 PSE oduševio u Ženevi, iz francuske kompanije stiže najava još noviteta sa elektromotorom. 

PSA grupa sledi VW grupaciju u koracima ka elektrifikaciji. Peugeot je dobio vodeću ulogu u okviru galskog diva kako bi se probio na tržište vozila sa elektromotorom. A kako je to bolje učiniti nego na polju performantnih automobila?!

Peugeot 508 PSE osim fantastičnih brojki krije još podjednako impresivnu cifru – emituje manje od 50 grama ugljen-dioksida po pređenom kilometru. Ovo je veoma bitno zbog sve strože emisione regulative koja se nameće u Evropi, ali i u Kini.

Francuzi planiraju da nakon 508-ice, ovaj elektrifikovani tretman dobije još nekoliko automobila. Prema rečima zvaničnika ove marke, još uvek postoji nedoumica, ali je suštinski izbor sužen na dva modela: e-208 i 3008.  Prvi će biti velika uzdanica Peugeota u sferi električnih automobila, a kako već neko vreme kolaju glasine da bi ovaj automobil mogao dobiti i svoju GTi varijantu, ne bi bilo velikih iznenađenja da uskoro vidimo i neki konceptualni perfromantni, potpuno električni 208.

S druge strane, 3008 se već pokazao kao ogroman uspeh za Peugeot. Ne samo u komercijalnom, već i u svakom drugom smislu, jer je doneo sve što se od njega očekivalo, a i više.

U narednih nekoliko meseci francuski brend saopštiće javnosti koji će tačno modeli krenuti putem elektrifikacije u cilju boljih performansi.

AutoRepublika 

 

(163)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments