1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Japanski sud odobrio polaganje kaucije za Gonovu slobodu
Japanski sud odobrio polaganje kaucije za Gonovu slobodu
0

Japanski sud odobrio polaganje kaucije za Gonovu slobodu

136
0
Podelite sa prijateljima:

U iznenađujućem raspletu događaja, japanski sud je dozvolio da se bivši predsednik Nissana Karlos Gon brani sa slobode, uz prethodno plaćenu kauciju.

Gon se nalazi u tokijskom zatvoru još od novembra a suočava se sa optužbama da je počinio krivično delo iz sfere finansijskih malverzacija. Prema izveštajima koji stižu iz Japana, javno tužilaštvo je već najavilo da će uložiti žalbu na odluku suda u kojoj podseća na rizike od bekstva optuženog, kao i od njegovog eventualnog uticaja na svedoke.

Gon će svakako morati da prihvati da bude pod permanentnim video nadzorom kao i činjenicu da mu neće biti dozvoljeno da napusti Japan. Tek nakon sud eventualno odbije žalbu koju će uložiti javno tužilaštvo, moći će da se krene u realizaciju misije “oslobađanja Gona”.

Reuters izvšetava da je sud prihvatio uveravanja koja je novi tim advokata odbrane predstavio a koji se tiču saglasnost optuženog da bude pod strogom prismotrom. Iznos kaucije je određen u visini od 9 miliona američkih dolara, što je milijardu japanskih jena. Ovo se bez sumnje tumači kao velika pravna pobeda novog tima advokata optuženog.

Ukoliko Gon bude osuđen, moguće je da dobije kaznu zatvora u trajanju od deset godina, ali on stalno odbacuje navode optužbe i “kune se” u nevinost. Naveo je čak da se radi o skovanoj zaveri Nissanovih rukovodilaca protiv njega koja je sprovedena da bi se osujetilo dalje zbližavanje japanske i francuske kompanije.

Još da dodamo da je potpuni presedan da osumnjičeni dobije pravo na kauciju uprkos tome što nije priznao krivicu.

AutoRepublika

(136)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments