1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Industrija
  5. Toyota upozorava na potencijalno povlačenje iz Velike Britanije
Toyota upozorava na potencijalno povlačenje iz Velike Britanije
0

Toyota upozorava na potencijalno povlačenje iz Velike Britanije

197
0
Podelite sa prijateljima:

Toyota je upozorila da bi mogla da završi s proizvodnjom u Velikoj Britaniji ukoliko ne dođe do povoljnog epiloga pregovora s EU, pridruživši se na taj način grupi proizvođača koji razmatraju svoje poslovanje u ovoj zemlji.

„Ukoliko poslovni ambijent postane suviše težak za normalno funkcionisanje, ovakva vrsta odluka je uvek moguća“, rekao je Johan van Zil, šef evropskih operacija Toyote. „Nadamo se da ćemo izbeći takav epilog.“

Komentari Toyotinog funkcionera su usledili nakon Nissanove odluke da odustane od proizvodnje X-Traila u Engleskoj i Hondine najave da će završiti s poslovanjem u Svindonu do 2021. Velika Britanija je dugo bila japansko „automobilsko utvrđenje“ u okviru evropske automobilske industrije, s tim što Honda, Nissan i Toyota poseduju tri od šest najvećih fabrika u zemlji.

Toyota je obećala investiciju od 240 miliona funti 2017. godine, vezano za proizvodnju nove verzije Corolle u Engleskoj i unapređenje mehaničke platforme.

Prošle godine, japanska firma je proizvela 129.070 hedžbek modela i karavana u Bernastonu u centralnoj Engleskoj. Toyota takođe poseduje fabriku u Disajdu, u Velsku, u kojoj se proizvode 1,6-litarski i 1,8-litarski benzinski motori. Velški pogon je prošle godine isporučio 308.415 pogonskih agregata.

„Ukoliko se ’Bregzit’ ne završi povoljno, moraćemo da revidiramo buduće investicije“, rekao je van Zil. Toyota bi mogla da dođe u situaciju da donese odluke u vezi s proizvodnjom naredne Corolle pre nego što aktuelna verzija dođe do kraja životnog ciklusa, negde oko 2023., zaključio je on.

AutoRepublika

(197)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments