1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Porsche podržao Milera u istom delu zbog kog je Nissan utamničio Gona
Porsche podržao Milera u istom delu zbog kog je Nissan utamničio Gona
5

Porsche podržao Milera u istom delu zbog kog je Nissan utamničio Gona

244
5
Podelite sa prijateljima:

Kompanija Porsche koja posluje unutar Volkswagen grupe je izdala saopštenje u kome se navodi da se nalazi u postupku kontrole koju sprovodi finansijska policija u kontenkstu sumnji u pogledu ispravnosti obračunatih iznosa poreza na sume isplaćene bivšim zaposlenima koji su se prevremeno povukli u penziju. Pored toga, poreske vlasti proveravaju i obračun poreza na lična primanja najviših funkcionera kompanije koji su koristili brojne pogodnosti omogućene od strane firme, a mimo redovne zarade.

Portparol Porschea je izjavio da “su nadležni unutar firme u punoj meri kooperativni a da je kompanija već razjasnila situaciju i da nema mesta zabrinutosti.”

Nemački Bild am Sonntag je izvestio ranije danas da su organi poreske kontrole već posetili kancelarije Porschea krajem prošle godine.

U izveštaju se navodi da je finansijska policija bila posebno zainteresovana za interne odnose, privatna putovanja rukovodilaca, korišćenje kompanijskih aviona, vozila sa vozačem i slične događaje, za koje je troškove eventualno snosio Porsche. Pored toga, inspektori su posebno “češljali” i obračun poreza na isplaćene naknade prevremeno penzionisanim rukovodiocima.

Nemački list navodi da su troškovi rođendanskog slavlja (u poslovnom smislu) pokojnog Matijasa Milera, koji je na čelu grupacije proveo period od 2015. do 2018. godine, evidentirani bez obračunatih poreza i doprinosa na lična primanja, zbog čega su morale biti menjane ranije poreske prijave. Ovo je čest vid “utaje poreza”, i otprilike isto ono za šta je optužen i utamničen Karlos Gon, doduše u dramatično manjem obimu.

U svojoj izjavi, Porsche je naveo da je kompanija, po osnovu ovakvih nalaza finansijske policije već platila ogromne iznose poreza.

Isplate rukovodiocima za koje su bili zainteresovani inspektori su se dogodile između 2009. i 2017., a prva kontrola se desila u junu prošle godine.

Porsche je naravno angažovao eksterne konsultante kako bi se izborio sa situacijom, a odbio je dalje da komentariše istragu koja je u toku.

AutoRepublika

(244)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dzoniz

Miler nije pokojni koliko ja znam. Ako je greška ispravite, elektronski mediji to mogu (moram ovako da napišem pošto sam pre bio prozivan kada sam ispravljao da ne znam da čitam i da se vratim u osnovnu školu).

Dzoniz

E pa izgleda da stvarno moram nazad u osnovnu. 😀

Odesza

matthias miller kao i herbert diess (namjerno malim slovima) nisu ni do koljena doktoru perfekcije MARTINU WINTERKORNU!
To su obična potrčkala,hohštapleri, ponajviše ovaj diess koji dolazi iz Bmw-a, a dovoljno je vidjeti Bmw modele pod njegovom dirigentskom palicom,ponajviše po pitanju završne obrade i kvalitete unutrašnjosti,škripi,uvija se gdje god dotakneš…
A upravo to se sada prelama i na Vag grupu.
Lopez je za njih kralj!