1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Renaultov odbor želi Gonovu ostavku
Renaultov odbor želi Gonovu ostavku
0

Renaultov odbor želi Gonovu ostavku

124
0
Podelite sa prijateljima:

Renaultov odbor vrši pritisk na Karlosa Gona da da ostavku, izveštava francuski Les Echos.

Po drugim izveštajima, Renault je pozvao odbor na sastanak da se prodiskutuje o eventualnom Gonovom zameniku.

Novooformljeni komitet francuske marke za nominovanje kandidata je provizorno podržao šefa Michelina, Žan-Dominika Senarda za mesto predsednika Renaulta. Kao što je i očekivano, Gonovo zamenik, Tijeri Bolor, najverovatnije će preuzeti mesto generalnog direktora u potpunosti, navodi Rojters dva izvora.

Gon neće dobiti bilo kakvu otpremninu od Renaulta, piše Les Echos, ali francuski proizvođač je u pregovorima s njegovim advokatima u vezi sa pravom na penziju i odloženu kompenzaciju, koja bi mogla da iznosi više od milion evra.

Odbijena kaucija

Gonova poslednja za odbranu sa slobode, odbijena je od strane Tokijskog suda, uprkos tome što je pritvoreni bivši predsednik Nissana ponudio da nosi elektronsku nanogicu. Očigledno je da je dvomesečni pritvor teško pao brazilsko-libansko-francuskom biznismenu, optuženom za finansijske malverzacije.

Šezdeset četvorogodišnji menadžer će ostati u pritvoru, dok tužba nastavlja da gradi slučaj pred eventualno suđenje, koje bi moglo da započne za šest meseci.

Gon je u iza rešetaka od 19. novembra, optužen za privredni kriminal, što bi moglo da ga zadrži u zatvoru decenijama. Okrivljen je za davanje lažnih, umanjenih izveštaja o prihodima za desetine miliona dolara, kao i za prenošenje ličnih finansijskih gubitaka na račun Nissana.

Japanska kompanija takođe tvrdi da je Gon zloupotrebio fondove za nekretnine od Brazila do Libana, kao i da je unajmio sestru kao savetnika. Naravno, odbacio je krivicu.

AutoRepublika

Izvor: Bloomberg & Reuters

 

(124)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments